Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SARMED: Επέκταση στη Σαουδική Αραβία μέσω Joint Venture

Συμφωνία της ελληνικής εταιρίας logistics SARMED για τη δημιουργία κοινοπραξίας στη Σαουδική Αραβία. Στόχος είναι να ξεκινήσει η δραστηριότητα από τη Τζέντα και σταδιακά να επεκταθεί στις υπόλοιπες χώρες της Αραβικής χερσονήσου.

SARMED: Επέκταση στη Σαουδική Αραβία μέσω Joint Venture

Μια ακόμη ελληνική επιχείρηση επιλέγει να μετρήσει τις δυνάμεις στη Σαουδική Αραβία.

Ο λόγος για τη SARMED, εταιρία που δραστηριοποιείται στον κλάδο των Logistics, η οποία μετά από πολύμηνες επαφές, υπέγραψε Joint Venture Agreement με το Σαουδαραβικό επιχειρηματικό όμιλο Marei Bin Mahfouz Group.

Αντικείμενο της συμφωνίας είναι η από κοινού ίδρυση εταιρείας παροχής υπηρεσιών εφοδιάστικης αλυσίδας. Το διάστημα αυτό ξεκινά η καταγραφή όλων των δεδομένων της τοπικής αγοράς ώστε να εκπονηθεί ένα πλήρες επιχειρηματικό πλάνο.

Ο στόχος είναι να ξεκινήσει η δραστηριότητα από τη Τζέντα, το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της χώρας και σταδιακά να επεκταθεί όχι μόνο στη Σ. Αραβία, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της Αραβικής χερσονήσου.

Εντός των ελληνικών τειχών η SARMED επέκτεινε στις αρχές του Καλοκαιριού τη συνεργασία της με τη LIDL αναλαμβάνοντας την αποθήκευση των προϊόντων της LIDL «βαθιάς κατάψυξης» για την Αττική, καθώς και μεταφορές και τροφοδοσίες της κεντρικής της αποθήκης. Επίσης ανέλαβε το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας της εταιρείας ΟΙΚΟΣ που δραστηριοποιείται στο χώρο των καλλυντικών και προϊόντων περιποίησης.

Σε ότι αφορά την πορεία των οικονομικών της μεγεθών αυτά κατέγραψαν σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2012.

Συγκεκριμένα ο τζίρος της ανήλθε πέρυσι στα 13,08 εκατ. ευρώ από 11,764 εκατ. ευρώ το 2012 ενώ τα κέρδη προ φόρων ήταν 1,287 εκατ. ευρώ έναντι 1,246 εκατ. ευρώ. Αύξηση σημείωσε και ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού της το οποίο στα τέλη του 2013 ανερχόταν σε 140 άτομα από 124 εκατ. ευρώ στα τέλη του 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v