Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Ι. Μουρμούρας υποδιοικητής στην Τράπεζα της Ελλάδος

Η απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας στη Θεσσαλονίκη. Το βιογραφικό του νέου υποδιοικητή.

Ο Ι. Μουρμούρας υποδιοικητής στην Τράπεζα της Ελλάδος

O Ιωάννης Μουρμούρας είναι ο νέος υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Η απόφαση ελήφθη στη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. της Τράπεζας της Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει στο Υπουργικό Συμβούλιο τον διορισμό του κ. Ιωάννη Μουρμούρα στη θέση του Υποδιοικητή, η οποία παραμένει κενή ύστερα από τη λήξη της θητείας της κυρίας Ελένης Δενδρινού-Λουρή».

Ο κ. Μουρμούρας είναι καθηγητής Μακροοικονομικής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη (εκλέχθηκε ομοφώνως στη θέση αυτή το 2001 σε ηλικία 36 ετών). Έχει στο ενεργητικό του δεκαετή ακαδημαϊκή προϋπηρεσία (tenured) σε γνωστά Βρετανικά Πανεπιστήμια (Λονδίνο, Σαουθάμπτον, Εδιμβούργο) ενώ υπήρξε επισκέπτης Καθηγητής σε αμερικανικά και ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια. Έχει Διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και είναι απόφοιτoς του ΑΠΘ και του LSE.

Έχει διατελέσει Υφυπουργός Οικονομικών στην τρικομματική Κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, Οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού της Ελλάδος Αντώνη Σαμαρά και Διευθυντής του Οικονομικού του Γραφείου.

Θεωρείται ειδήμων σε θέματα που αφορούν την Οικονομική και Νομισματική Ένωση στην Ευρώπη και είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων πάνω σε αυτό το αντικείμενο.

Επίσης, ερευνητικές του μελέτες στη δυναμική Μακροοικονομική, στη θεωρία Οικονομικής Πολιτικής, στα Νομισματικά (ανεξαρτησία κεντρικών τραπεζών, κλπ) και στα Διεθνή Χρηματοοικονομικά έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα ακαδημαϊκά περιοδικά όπως το Oxford Economic Papers, Journal of Macroeconomics, European Journal of Political Economy, Economics Letters, κλπ. και έχουν χρηματοδοτηθεί από το Economic and Social Research Council της Μ. Βρετανίας, την European Commission, το Leverhulme Trust, κλπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v