Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τ. Ρουμελιώτης: Πήρε $220 εκατ. για την πώληση της Location Labs!

Στην AVG Technologies πούλησε την εταιρία του που παρέχει λύσεις για εφαρμογές κινητών ο Ελληνας επιχειρηματίας Τάσος Ρουμελιώτης, έναντι 220 εκατ. δολαρίων. Πώς έκλεισε το deal για την εξαγορά της Location Labs.

Τ. Ρουμελιώτης: Πήρε $220 εκατ. για την πώληση της Location Labs!

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της εταιρείας Location Labs του Έλληνα επιχειρηματία κ. Τάσου Ρουμελιώτη από την Ολλανδική εταιρεία AVG Technologies, με το ύψος της συναλλαγής να φθάνει τα 220 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η AVG θα πληρώσει αρχικά 140 εκατ. δολάρια και άλλα 80 εκατ. δολάρια σε μετρητά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια σε περίπτωση επίτευξης συγκεκριμένων στόχων. H συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2014 και υπόκειται στις συνήθεις προϋποθέσεις ολοκλήρωσης, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης των μετόχων AVG.

Σημειώνεται ότι η Location Labs, που έχει έδρα στο Emery Ville της Καλιφόρνια, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για εφαρμογές κινητών.

Προ της εξαγοράς - και από το 2002 οπότε και λειτουργεί- η εταιρεία του κ. Ρουμελιώτη είχε συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 26 εκατ. δολ. από διάφορα επενδυτικά funds (Draper Fisher Jurvetson,Intel Capital, Qualcomm Ventures, BlueRun Ventures, British Telecom, Mitsui & Co, Saturn Partners, Second Avenue Partners).

Η AVG έχει έδρα το Άμστερνταμ ενώ τα γραφεία της στις ΗΠΑ βρίσκονται στο San Francisco.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v