Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Οι όροι του προγράμματος εθελουσίας εξόδου

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Alpha Bank. Τίθεται σε ισχύ από σήμερα έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Δικαίωμα συμμετοχής για όλους τους εργαζόμενους με σύμβαση αορίστου χρόνου. Οι βασικές παροχές και τα κίνητρα αποχώρησης.

Alpha Bank: Οι όροι του προγράμματος εθελουσίας εξόδου

Σε ισχύ από σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου, έως και τις 30 Σεπτεμβρίου τίθεται το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Alpha Bank

Όπως αναφέρει η τράπεζα, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι απασχολούνται µε σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, καθώς και οι έχοντες σχέση έμμισθης εντολής. Από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα εξαιρούνται ρητώς οι εργαζόμενοι µε συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική εσωτερική εγκύκλιο, οι υπάλληλοι που επιθυμούν να κάνουν χρήση του προγράμματος θα λάβουν:

Α. Βασική παροχή

Ποσό που θα ισούται με τη νόμιμη αποζημίωση καταγγελίας χωρίς προειδοποίηση (100%) σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο (Ν. 2112/1920, όπως τροποποιήθηκε με τους Ν. 4093/2012 και 4111/2013 και Ν. 3198/1955 και άρθρο 46 παρ. 3 του Κώδικα Δικηγόρων), άνευ των περιορισμών που τίθενται από τον Ν. 3198/1955 για το ύψος της αποζημιώσεως.

Η βασική παροχή υπολογίζεται βάσει: α) των τακτικών αποδοχών μηνός Ιουνίου 2014 προσαυξημένων x14/12 και β) των συμπληρωμένων ετών υπηρεσίας στην Τράπεζα κατά τα κατωτέρω αναγραφόμενα.

Για τον υπολογισμό του ποσού που συνιστά τη βασική παροχή χρησιμοποιείται το άθροισμα των τακτικών μηνιαίων αποδοχών που προκύπτει από τους κάτωθι πίνακες 1 και 2: 

Β. Κίνητρο αποχωρήσεως βάσει ηλικίας υπαλλήλου και συνολικών συμπληρωμένων ετών υπηρεσίας στην Τράπεζα την 30ή.6.2014

Το κίνητρο αποχωρήσεως υπολογίζεται βάσει των συμπληρωμένων, ακέραιων, ετών υπηρεσίας στην Τράπεζα, σε συνδυασμό με τις τακτικές αποδοχές μηνός Ιουνίου 2014, αναλόγως της ηλικίας του υπαλλήλου, σύμφωνα με τον κάτωθι μαθηματικό τύπο:

ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ x ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ x ΠΟΣΟΣΤΟ 

Γ. Κίνητρο αποχωρήσεως βάσει τόπου εργασίας

Για το προσωπικό που εργάζεται σε μονάδες της περιφέρειας (εκτός των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης), προβλέπεται προσαύξηση του αθροίσματος των υπό (Α.) και (Β.) ποσών κατά τα κάτωθι ποσοστά, αναλόγως ηλικίας την 30ή.6.2014, ως εξής:

 

Σε καμία περίπτωση το άθροισμα των υπό (Α.), (Β.) και (Γ.) ποσών δεν θα υπολείπεται του ποσού των 8.000 ευρώ και δεν θα υπερβαίνει το ποσό των 170.000 ευρώ (μικτά). Η ανωτέρω παροχή υπόκειται σε όλες τις νόμιμες φορολογικές ή άλλες κρατήσεις που θα ισχύουν κατά την ημερομηνία καταβολής της.

Δ. Κάλυψη νοσοκομειακής περιθάλψεως

Συνέχιση της νοσοκομειακής καλύψεως μέσω του Ομαδικού Ασφαλιστηρίου της εταιρίας ΑΧΑ Ασφαλιστική για δύο (2) έτη μετά την αποχώρηση από την Τράπεζα, με τους ισχύοντες για το εν ενεργεία προσωπικό όρους.

Ε. Προνομιακά επιτόκια δανείων - ρύθμιση οφειλών

Για το προσωπικό που θα αποχωρήσει στο πλαίσιο του προγράμματος, θα διατηρηθούν, σύμφωνα με τα εκάστοτε προβλεπόμενα: 

• Τα προνομιακά επιτόκια για δάνεια που έχουν ληφθεί από την Τράπεζα μέχρι και την 31η.8.2014 και υφίστανται κατά τον χρόνο της αποχωρήσεως.

• Οι προσφερόμενοι από την Τράπεζα ευνοϊκοί όροι ρυθμίσεων οφειλών προσωπικού στις οποίες έχουν ενταχθεί ή θα ενταχθούν οι ενδιαφερόμενοι έως την ημερομηνία αποχωρήσεώς τους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v