Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διάκριση της Coca Cola HBC στους δείκτες βιωσιμότητας Dow Jones

Η Coca Cola HBC κατέλαβε την πρώτη θέση στον κλάδο των ποτών στους δείκτες βιωσιμότητας DJSI World και DJSI Europe.

Διάκριση της Coca Cola HBC στους δείκτες βιωσιμότητας Dow Jones
Στην πρώτη θέση της λίστας των βιομηχανιών αναψυκτικών στους Δείκτες Βιωσιμότητας του Dow Jones αναδείχθηκε η εταιρία Coca Cola HBC.

Ειδικότερα, η Coca Cola HBC κατέλαβε την πρώτη θέση στον κλάδο των ποτών ανάμεσα σε 30 εταιρίες του δείκτη DJSI World και 10 εταιρίες του δείκτη DJSI Europe.

Η γενική βαθμολογία της εταιρείας ήταν 89%, έναντι 81% το προηγούμενο έτος, βελτίωση που επιτεύχθηκε χάρη στην καλύτερη επίδοσή της στους τομείς του περιβάλλοντος και της κοινωνίας, και ειδικότερα στους τομείς της υγείας και της διατροφής, της διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας, της περιβαλλοντικής πολιτικής, της περιβαλλοντικής αναφοράς, της κοινωνικής αναφοράς, της προσέλκυσης και συγκράτησης ταλέντων, και της ανάπτυξης του ανθρώπινου κεφαλαίου.

Ο κ. Δημήτρης Λόης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από αυτήν την αναγνώριση. Η ουσιαστική βελτίωση που πετύχαμε φέτος επιβεβαιώνει πόσο αφοσιωμένοι είμαστε στην ατζέντα για την αειφορία, η οποία παραμένει βασική στρατηγική προτεραιότητα για την εταιρία και στόχος μας θα είναι η επίτευξη περαιτέρω προόδου, προκειμένου να διατηρήσουμε την ηγετική μας θέση».

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η έβδομη συνεχόμενη χρονιά που η Coca Cola HBC συμπεριλαμβάνεται στους δείκτες και η πρώτη που βρέθηκε στην κορυφή τόσο του Παγκόσμιου όσο και του Ευρωπαϊκού Δείκτη.

Οι Δείκτες Βιωσιμότητας Dow Jones αξιολογούν πάνω από 2.500 από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρίες του κόσμου με οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια. Μετά την αξιολόγηση, το 10% των επιχειρήσεων με την υψηλότερη αξιολόγηση σε κάθε κλάδο επιλέγονται για ένταξη στους δείκτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v