Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βωβός: Αναβλήθηκε για τις 15 Ιανουαρίου η εκδίκαση του σχεδίου εξυγίανσης

Δεν συζητήθηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο Αθηνών το σχέδιο εξυγίανσης του ομίλου Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική. Με το σχέδιο, που προβλέπει τη μεταβίβαση σημαντικών ακινήτων στις πιστώτριες τράπεζες, έχει συμφωνήσει η πλειοψηφία των πιστωτών.

Βωβός: Αναβλήθηκε για τις 15 Ιανουαρίου η εκδίκαση του σχεδίου εξυγίανσης

Για τις 15 Ιανουαρίου αναβλήθηκε η εξέταση από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών του σχεδίου εξυγίανσης της εισηγμένης Μπάμπης Βωβός και της ομμόρυθμης θυγατρικής εταιρείας. Το σχέδιο επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα, αλλά η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε.

Οι μεγαλύτεροι πιστωτές της εταιρείας συμφώνησαν στο σχέδιο εξυγίανσης που θα εξεταστεί σήμερα καθώς σε περίπτωση πτώχευσης το «κανόνι» σε τράπεζες και προμηθευτές θα ξεπερνούσε τα 600 εκατ. ευρώ. Με βάση το σχέδιο, εκτός από το ημιτελές εμπορικό κέντρο του Βοτανικού, το οποίο μεταβιβάζεται στους βασικούς πιστωτές, την Alpha και την Πειραιώς έναντι διαγραφής χρεών ύψους 120 εκατ. ευρώ, θα μεταβιβαστούν στις τράπεζες η έκταση- φιλέτο στο Σούνιο, έναντι 10 εκατ. ευρώ και το συγκρότημα κατοικιών στη Νέα Ερυθραία, έναντι 8,84 εκατ. ευρώ. Οι μεταβιβάσεις στις τράπεζες θα πρέπει να έχουν γίνει εντός εξαμήνου από την τελεσίδικη απόφαση του Δικαστηρίου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v