Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έπεσαν οι υπογραφές για τη μεταβίβαση του Αστέρα

Μετά την ολοκλήρωση της σύμβασης μετόχων θα προχωρήσει η αύξηση κεφαλαίου του Αστέρα με εισφορά σε είδος από το ΤΑΙΠΕΔ. Προηγουμένως η Εθνική θα παραιτηθεί από το δικαίωμα επικαρπίας που έχει επί ακινήτου που ελέγχει το Ταμείο.

Έπεσαν οι υπογραφές για τη μεταβίβαση του Αστέρα

Υπεγράφη το βράδυ της Τρίτης η αρχική σύμβαση μετόχων του Αστέρα Βουλιαγμένης μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας, του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) και του επενδυτικού ομίλου της Jermyn Street.

Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος των δύο πλευρών είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών μέχρι το τέλος του έτους με την καταβολή του τιμήματος των 400 εκατ. ευρώ που προσέφερε το επενδυτικό σχήμα.

Το επόμενο στάδιο είναι η αύξηση κεφαλαίου της Αστήρ Παλάς με εισφορά σε είδος από το ΤΑΙΠΕΔ αφού προηγουμένως παραιτηθεί η Εθνική Τράπεζα από το δικαίωμα επικαρπίας που έχει επί ακινήτου που ελέγχει το Ταμείο.

Πρόκειται για τα 114 από τα 308 στρέμματα που καταλαμβάνει το συγκρότημα του Αστέρα. Για την υπογραφή της τελικής σύμβασης απαιτείται και η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος με το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ).

Όλα τα βήματα, σύμφωνα με στελέχη που παρακολουθούν την υπόθεση, μπορούν να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2014.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v