Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Interamerican: «Κομβικός ο ρόλος του ασφαλιστικού συμβούλου»

Ο κ. Καντώρος, γενικός διευθυντής πωλήσεων της Interamerican, στην ομιλία του στην εκδήλωση του ΠΣΑΣ εστίασε στις ραγδαίες αλλαγές στον χώρο της διανομής και της διαμεσολάβησης κατά τα τελευταία χρόνια, από το 2008 και μετά.

Interamerican: «Κομβικός ο ρόλος του ασφαλιστικού συμβούλου»
Στο δυναμικό "παρών" που έδωσε το σώμα των Ασφαλιστικών Συμβούλων στη χθεσινή επιτυχημένη εκδήλωση βραβεύσεων του θεσμικού τους φορέα, του Π.Σ.Α.Σ., η INTERAMERICAN άφησε το δικό της "ίχνος", όχι μόνο ως κύρια χορηγός της εκδήλωσης και με τις βραβεύσεις συνεργατών της, αλλά και δια στόματος Γιάννη Καντώρου.

Ο γενικός διευθυντής πωλήσεων και marketing της εταιρείας με τη μεγάλη παράδοση στις πωλήσεις μέσω του αποκλειστικού δικτύου agency, το οποίο εξελίσσεται συνεχώς ακολουθώντας τις επιταγές των καιρών και τη στρατηγική σύγχρονης διανομής και εξυπηρέτησης πελατών της INTERAMERICAN, σκιαγράφησε στην ομιλία του το πορτρέτο του αποτελεσματικού Ασφαλιστικού Συμβούλου, όπως τον θέλει η σημερινή πραγματικότητα της ασφαλιστικής αγοράς.

Ο κ. Καντώρος εστίασε στις ραγδαίες αλλαγές στον χώρο της διανομής και της διαμεσολάβησης κατά τα τελευταία χρόνια, από το 2008 και μετά. Όπως επεσήμανε, η αγορά άντεξε, παρά την απώλεια του ενός τρίτου του τζίρου, τις ακυρώσεις, τον πόλεμο τιμών και τον περιορισμό της κερδοφορίας, ενώ χρειάστηκαν νέα κεφάλαια και δραστικός περιορισμός του λειτουργικού κόστους. Κατά το διάστημα αυτό με γνώμονα την εξελισσόμενη ουσιαστικότητα του ρόλου των Ασφαλιστικών Συμβούλων, ο ρόλος τους αναδιαμορφώθηκε και προσαρμόστηκε στις σύγχρονες προκλήσεις, ευκαιρίες και δυνατότητες. «Οι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι δεν σταμάτησαν και δεν θα σταματήσουν να δουλεύουν, το ίδιο και οι ασφαλιστικές εταιρείες» τόνισε εμφαντικά ο ομιλητής.

Ποιές είναι αυτές οι προκλήσεις: ο γενικός διευθυντής πωλήσεων και marketing της INTERAMERICAN υπογράμμισε την υποχώρηση του ("σπάταλου") κράτους πρόνοιας, τις εντεινόμενες, ολοένα και μεγαλύτερες ασφαλιστικές ανάγκες –ο συνδυασμός μεταθέτει την υπόθεση της ασφάλισης από την κρατική στην ιδιωτική ευθύνη- τον ισχυρότερο, πιο ενημερωμένο και απαιτητικό καταναλωτή, την αυστηρότερη εποπτεία και την πιστοποίηση της ιδιότητας του ασφαλιστή, τη συγκέντρωση της αγοράς σε υγιείς εταιρείες σύγχρονης οργάνωσης και λειτουργίας που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του Solvency II.

Το ιδιαίτερα σημαντικό για τον ρόλο του Ασφαλιστικού Συμβούλου, είναι το πλεονέκτημα που παρέχει η χρήση της τεχνολογίας αλλάζοντας τις πρακτικές της δουλειάς και βελτιώνοντας σημαντικά τις υπηρεσίες προς στους πελάτες. Ο κ. Καντώρος αναφέρθηκε, σχετικά, στη δύναμη των κοινωνικών δικτύων, στο ηλεκτρονικό γραφείο που περιορίζεται σε μια ταμπλέτα ή ένα smartphone, στην προοπτική να έχει ο καταναλωτής σύντομα τουλάχιστον μια εφαρμογή σχετική με την υγεία στο κινητό του.

Όλα αυτά σημαίνουν, κατά τον γενικό διευθυντή πωλήσεων και marketing της INTERAMERICAN, μια θεαματική μετακίνηση του Ασφαλιστικού Συμβούλου από την πιεστική για τον πελάτη πώληση προς τη συμβουλευτική πώληση. Σημαίνουν, ακόμη, επενδύσεις στην τεχνολογία για αύξηση της παραγωγικότητας, δυνατότητα διαχείρισης μεγαλύτερων πελατολογίων -ο κ. Καντώρος παρατήρησε ότι «με 100 πελάτες σήμερα ένας Ασφαλιστικός Σύμβουλος δεν είναι βιώσιμος»– και βέβαια, σημαίνουν συνεχή εκπαίδευση και βελτίωση του επαγγελματικού επιπέδου.

Στην INTERAMERICAN, τα παραπάνω έχουν γίνει πράξη σε μεγάλο βαθμό και η εταιρεία έχει ηγηθεί των εξελίξεων στο κανονιστικό πλαίσιο της σχέσης με τους Ασφαλιστικούς Συμβούλους αποκλειστικής συνεργασίας, αλλά και στα παρεχόμενα εργαλεία εκπαίδευσης και πώλησης, που ενδεικτικά, "έκαναν το 10ήμερο, που χρειαζόταν για μια έκδοση συμβολαίου πριν μερικά χρόνια, 10 λεπτά σήμερα" όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο ομιλητής – στοιχείο που μεταφράζεται σε σημαντικές επενδύσεις της εταιρείας στις εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας.

Για την ιστορία, από την INTERAMERICAN βραβεύθηκε η Θεοδώρα Γουργούλη ως η πρώτη Ασφαλιστική Σύμβουλος Ζωής και Υγείας για το 2013 στο σύνολο των εταιρειών της αγοράς, ο Θρασύβουλος Παρασκάκης για την συμπλήρωση εξαετίας ως μέλος του MDRT και ο Κώστας Καστανάκης ως υπεύθυνος Κρήτης και Νήσων για το MDRT. Σημειώνεται ότι η INTERAMERICAN διαθέτει 31 ασφαλιστικούς συμβούλους ενεργά μέλη στον εν λόγω παγκόσμιο οργανισμό, σε σύνολο 44 συνολικά μελών από τις εταιρείες της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v