Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έδραση: Αισιοδοξία για συμφωνία με τράπεζες

Οι διαπραγματεύσεις μας είναι προχωρημένες και πιστεύω πως βρίσκονται σε τελικό στάδιο. Οι τράπεζες δείχνουν να είναι θετικές και ελπίζω να καταλήξουμε σε συμφωνία, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κων. Ψαλλίδας στη γενική συνέλευση της Έδρασης.

Έδραση: Αισιοδοξία για συμφωνία με τράπεζες

Την αισιοδοξία του ότι οι συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναχρηματοδότηση της εταιρείας, εξέφρασε στο περιθώριο της χθεσινής γενικής συνέλευσης της Έδρασης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κ. Κων/νος Ψαλλίδας.

«Οι διαπραγματεύσεις μας είναι προχωρημένες και πιστεύω πως βρίσκονται σε τελικό στάδιο. Οι τράπεζες δείχνουν να είναι θετικές και ελπίζω να καταλήξουμε σε συμφωνία. Δεν μπορώ φυσικά να αναφερθώ στο περιεχόμενο των συζητήσεων, πριν υπάρξει η οριστική συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η συμφωνία αναχρηματοδότησης κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική για το μέλλον του oμίλου, καθώς από τη μια πλευρά υπάρχουν σημαντικές ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και ζητήματα ρευστότητας, από την άλλη πλευρά όμως, η Έδραση διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία, είναι σε θέση να αναλαμβάνει και να ολοκληρώνει έργα, καθώς επίσης διαθέτει και σημαντικού ύψους ακίνητη περιουσία.

«Δεν αφήσαμε ποτέ κανένα έργο στη μέση και η αγορά μας δίνει έργα, γιατί μας εμπιστεύεται και μας χρειάζεται», σημείωσε ο κ. Κων/νος Ψαλλίδας υποστηρίζοντας πως το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων του ομίλου είναι σημαντικό (γύρω στα 25 εκατ. χωρίς τα υδροηλεκτρικά) καθώς υλοποιούνται συμβάσεις στην επέκταση του μετρό προς τον Πειραιά, στους μεγάλους αυτοχρηματοδοτούμενους οδικούς άξονες, στη Σάμο, αλλά και κάποια έργα στο εξωτερικό (Ρουμανία και Κουβέιτ).

Η εύλογη αξία της ακίνητης περιουσίας της Έδρασης υπολογίζεται γύρω στα 70 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v