Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σήμερα δεσμευτικές προσφορές για το ιπποδρομιακό στοίχημα

Σήμερα οι προσφορές στο ΤΑΙΠΕΔ. Ο σίγουρος υποψήφιος και τα ερωτηματικά. Πώς φτάσαμε στον δεύτερο διαγωνισμό που θα γίνει σε μια φάση. Ποιες μπορεί να είναι οι εκπλήξεις.

Σήμερα δεσμευτικές προσφορές για το ιπποδρομιακό στοίχημα

Τουλάχιστον μία προσφορά περιμένουν σήμερα στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) καθώς εκπνέει η προθεσμία του νέου διαγωνισμού παραχώρησης της 20ετούς άδειας διαχείρισης του ιπποδρομιακού στοιχήματος.

Πρόκειται για τον δεύτερο διαγωνισμό ο οποίος, ως γνωστόν, θα γίνει σε μια φάση, θα κατατεθούν δηλαδή κατευθείαν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές. Ο προηγούμενος «σέρνονταν» επί μήνες για να υπάρξει τελικά μόνο μία προσφορά εντός διαδικασίας, αυτή της Intralot.

Η κοινοπραξία του ΟΠΑΠ και του επενδυτικού ομίλου Global Family Partners (GFP), που είχε καταθέσει την εγγυητική επιστολή των 40 εκατ. ευρώ, κατά την πρώτη φάση της διαδικασίας είναι σίγουρο πως θα διεκδικήσει την άδεια. Η επιμονή του συγκεκριμένου σχήματος, σε συνδυασμό με την πολύ χαμηλή προσφορά της Intralot, οδήγησαν στην ακύρωση του πρώτου διαγωνισμού στα τέλη Αυγούστου.

Τότε η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ είχε εξετάσει μόνο την προσφορά της Intralot η οποία βρίσκονταν αρκετά μακριά από την αποτίμηση του ανεξάρτητου εκτιμητή. Εκτός διαδικασίας είχε καταθέσει πρόταση και τελικά την εγγυητική επιστολή των 40 εκατ. ευρώ το σχήμα ΟΠΑΠ - GFP. Δεν είναι γνωστό αν τελικά καταθέσει προσφορά η Intralot όταν το ανταγωνιστικό σχήμα έχει βάλει τον πήχη αρκετά ψηλά.

Υπενθυμίζεται πως η αρχική προσφορά της Intralot στον πρώτο διαγωνισμό ήταν κοντά στα 5 εκατομμύρια και το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε τη βελτίωσή της. Τελικά ούτε η νέα προσφορά ικανοποίησε τη διοίκηση του Ταμείου, όταν μάλιστα υπήρχε (έστω εκτός διαδικασίας) προσφορά ύψους 40 εκατ. ευρώ από το σχήμα ΟΠΑΠ - GFP. Τα τεύχη του διαγωνισμού πήραν, πάντως, τόσο το συγκεκριμένο σχήμα, όσο και η Intralot.

Χθες κύκλοφόρησαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στους ενδιαφερόμενους (χωρίς να είναι σίγουρο πως θα καταθέσει προσφορά) περιλαμβάνεται και ο Ιβάν Σαββίδης, συνεργάτες του οποίου επισκέφτηκαν μάλιστα το data room όπου παρουσιάζονται τα στοιχεία του διαγωνισμού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v