Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: «Έχουμε δει τα χειρότερα»

Ο Ε. Μυτιληναίος τόνισε ότι πρόκειται για αργή και επίπονη διαδικασία, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα χειρότερα βρίσκονται πίσω μας. Τι δήλωσε για τις μεταρρυθμίσεις. Yπογράμμισε ότι οι συνθήκες ρευστότητας βελτιώνονται για τις επιχειρήσεις.

Μυτιληναίος: «Έχουμε δει τα χειρότερα»

«Έχουμε δει τα χειρότερα» τόνισε σε χθεσινή του συνέντευξη στην εκπομπή European Closing Bell του CNBC Europe ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίoς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, απαντώντας στην ερώτηση της δημοσιογράφου Louisa Bojesen για την πορεία της ελληνικής κρίσης.

«Ως επιχειρηματίες βλέπουμε πώς κινείται η πραγματική οικονομία και πιστεύω ότι έχουμε δει τα χειρότερα». Ο κ. Μυτιληναίoς τόνισε ότι πρόκειται για αργή και επίπονη διαδικασία, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα χειρότερα βρίσκονται πίσω μας.

Σε ερώτηση για τα μέτρα που η κυβέρνηση πρέπει να λάβει για να ενισχύσει τις επιχειρήσεις και μακροπρόθεσμα, ο κ. Μυτιληναίoς σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη από πραγματικές μεταρρυθμίσεις, αλλά είμαστε ακόμα στα μισά του δρόμου.

Από την άλλη, όπως τόνισε, «οι βασικές πολιτικές που θα επηρεάσουν την επιστροφή της χώρας από την κρίση είναι οι ευρωπαϊκές πολιτικές». Υπάρχουν πολλά που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση, όμως το κέντρο βάρους παραμένουν οι ευρωπαϊκές πολιτικές ανέφερε. «Για παράδειγμα η χαμηλότερη ισοτιμία του ευρώ που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΚΤ βοηθάει την πραγματική ελληνική ανταγωνιστικότητα».

Για το κομμάτι της χρηματοδότησης στο ελληνικό επιχειρείν, ο κ. Μυτιληναίoς ανέφερε ότι, ενώ πριν από 3-4 χρόνια δεν υπήρχε ρευστότητα στην αγορά και οι εγγυητικές των ελληνικών τραπεζών δεν γίνονταν δεκτές, τώρα η κατάσταση είναι καλύτερη. «Για τις ελληνικές επιχειρήσεις ήταν μια φρικτή περίοδος, αλλά τώρα υπάρχει βελτίωση, μπορούμε να το δούμε».

Όσον αφορά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, σύμφωνα με τον κ. ίδιο, αυτά αποτελούν προτεραιότητα τόσο για τους πολιτικούς όσο και για τους εργοδότες και βέβαια τους εργαζόμενους, αλλά και εκεί σημειώνεται μια σταδιακή αναστροφή της τάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v