Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Προτιμητέος πλειοδότης για τον ιππόδρομο με 40,5 εκατ. ευρώ

Η OPAP Investment επικράτησε στο διαγωνισμό για την 20ετή διαχείριση του ιπποδρομιακού στοιχήματος με προσφορά 40,5 εκατ. ευρώ. Τελειώνει το σήριαλ του ιπποδρόμου λίγες ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας για εκκαθάριση του ΟΔΙΕ.

ΟΠΑΠ: Προτιμητέος πλειοδότης για τον ιππόδρομο με 40,5 εκατ. ευρώ

Το Δ.Σ. του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) αποσφράγισε σήμερα τις δύο προσφορές που είχαν υποβληθεί για το ιπποδρομιακό στοίχημα, από την OPAP Investment και την Intralot. Οπως ανακοίνωσε, η πρώτη υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά, ύψους 40.501.000 ευρώ και ανακηρύχθηκε προτιμητέος επιτυχών πλειοδότης.

Το σήριαλ για την παραχώρηση της άδειας αποκλειστικής εκμετάλλευσης του ιπποδρομιακού στοιχήματος για 20 χρόνια ξεκίνησε προ ενάμισυ έτους με την προκήρυξη του πρώτου διαγωνισμού. Τότε είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον μόνο η κοινοπραξία της Intralot και μία κοινοπραξία υπό τον γαλλικό κολοσσό PMU. Μάλιστα η PMU φέρονταν ως διεκδικητής του ελληνικού ιπποδρομιακού στοιχήματος μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά τελικώς κατατέθηκε μόνο μια δεσμευτική προσφορά από την Intralot

Την ημέρα που επρόκειτο να ανοίξει η βελτιωμένη προσφορά της Intralot, καθώς η πρώτη δεν είχε θεωρηθεί ικανοποιητική, ο ΟΠΑΠ (σε συνεργασία με την επενδυτική εταιρεία GFP) κατέθεσε εγγυητική επιστολή των 40 εκατ. ευρώ. Η επιμονή του συγκεκριμένου σχήματος, σε συνδυασμό με την πολύ χαμηλή προσφορά της Intralot, οδήγησαν στην ακύρωση του πρώτου διαγωνισμού στα τέλη Αυγούστου. Η αρχική προσφορά της Intralot στον πρώτο διαγωνισμό ήταν κοντά στα 5 εκατομμύρια και το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε τη βελτίωσή της. Τελικά ούτε η νέα προσφορά ικανοποίησε τη διοίκηση του Ταμείου, όταν μάλιστα υπήρχε (έστω εκτός διαδικασίας) προσφορά ύψους 40 εκατ. ευρώ από το σχήμα ΟΠΑΠ - GFP.

Στο ΤΑΙΠΕΔ βιάζονται να ολοκληρώσουν τη διαδικασία καθώς υπάρχει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία προβλέπει πως στην περίπτωση που δεν παραχωρηθεί μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου η διαχείριση του ιπποδρομιακού στοιχήματος, τότε ο ΟΔΙΕ πρέπει να τεθεί σε εκκαθάριση. 

Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει ότι σε κοινή συνεδρίασή του με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, έγινε σήμερα η αποσφράγιση των δυο οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν στις 19.09.2014 από την Ένωση Προσώπων “Intralot (SPV No. 1) Limited” και “Intralot (SPV No.2) Limited” και την ΟΠΑΠ Investments Ltd για τη χορήγηση του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος.

Η ΟΠΑΠ Investments Ltd υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά ύψους € 40.501.000 εκατ. και ανακηρύχτηκε προτιμητέος επιτυχών πλειοδότης (provisional successful bidder) σύμφωνα με τους όρους της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v