Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

NP Insurance: Στα 5,6 εκατ. τα κέρδη προ φόρων στο εξάμηνο

Στον τομέα της επενδυτικής πολιτικής, η NP Insurance επιλέγει τις ποιο συντηρητικές τοποθετήσεις.

NP Insurance: Στα 5,6 εκατ. τα κέρδη προ φόρων στο εξάμηνο

Mε έναν από τους καλύτερους δείκτες φερεγγυότητας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά έκλεισε το Α' εξάμηνο του 2014 η Ασφαλιστική Εταιρία NP Insurance, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η εταιρία κατέγραψε κέρδη προ φόρων Α' εξαμήνου ύψους 5,6 εκατ. ευρώ και διαμόρφωσε τα Ίδια Κεφάλαια της στα 32,5 εκατ. Ευρώ, με τον Δείκτη Φερεγγυότητας να ξεπερνάει το 510% που είναι ένας από τους υψηλότερους στην ελληνική αγορά.

Η εταιρία διαχρονικά ακολουθεί προσεκτικό underwriting καθώς και καλή διαχείριση των ζημιών, που συντελούν την δημιουργία υψηλού τεχνικού αποτελέσματος. Στον τομέα της επενδυτικής πολιτικής, η NP Insurance συνεχίζει να επιλέγει τις ποιο συντηρητικές τοποθετήσεις όπως σε προθεσμιακές καταθέσεις, ελληνικά κρατικά ομόλογα, ξένα εταιρικά ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια, καθώς επίσης, συνεχίζει να στηρίζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα με τις καταθέσεις που διατηρεί στις ελληνικές τράπεζες χωρίς να έχει βγάλει εκτός Ελλάδας ούτε ένα Ευρώ όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης.

Σχετικά με την προετοιμασία της Εταιρίας για την εφαρμογή της Solvency II, με ότι αφορά τις εποπτικές κεφαλαιακές ανάγκες που θα προκύψουν αυτές καλύπτονται ήδη από τα τωρινά Ίδια Κεφάλαια της Εταιρίας, ενώ και με ότι αφορά την προσαρμογή των στελεχών της στο νέο νομοθετικό πλαίσιο της Εταιρικής Διακυβέρνησης, η Διοίκηση της NP παρουσιάζεται σίγουρη ότι θα είναι απολύτως έτοιμα στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

Η NP Insurance είναι μία αμιγώς ελληνική ασφαλιστική εταιρία, η οποία στα τελευταία 4 χρόνια της κρίσης που βιώνει η οικονομία, καταφέρνει να επιτυγχάνει τους παραγωγικούς της στόχους, να έχει υψηλή αποθεματοποίηση, ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα και πολύ υψηλό δείκτη φερεγγυότητας, ώστε να είναι σε θέση να εγγυάται το μέλλον των 800 εργαζομένων της (παραγωγικό δίκτυο και έμμισθο προσωπικό) και φυσικά να παρέχει υψηλού επιπέδου ποιότητας υπηρεσιών και άμεσης αποζημίωσης προς τους 150.000 ασφαλισμένους της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v