Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΒΑΛ: Διευκρινίσεις για τη διαδικασία απορρόφησης της ΕΤΕΜ

Σε διευκρινίσεις προχώρησε σήμερα η ΕΛΒΑΛ αναφορικά με την επανεκκίνηση της διαδικασίας απορρόφησής της ΕΤΕΜ.

ΕΛΒΑΛ: Διευκρινίσεις για τη διαδικασία απορρόφησης της ΕΤΕΜ

Η σχέσης ανταλλαγής των μετοχών των υπό συγχώνευση εταιριών ΕΛΒΑΛ και ΕΤΕΜ θα καθορισθεί με βάση τις εκθέσεις αποτίμησης των εταιριών των δύο ανεξάρτητων Ελεγκτικών Οίκων, σημειώνει σε ανακοίνωση της η ΕΛΒΑΛ.

Αναλυτικά όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί στις 29.08.2014 η ανώνυμη εταιρία ETEM Α.Ε. και η ανώνυμη εταιρία ΕΛΒΑΛ Α.Ε. γνωστοποίησαν ότι τα Διοικητικά Συμβούλια αποφάσισαν, στις 29.08.2014, την επανεκκίνηση της διαδικασίας συγχώνευσης της εταιρίας ΕΤΕΜ Α.Ε. με απορρόφησή της από την ΕΛΒΑΛ Α.Ε., με ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού την 31.08.2014.

Παράλληλα ορίστηκαν από τις Διοικήσεις των εταιριών δύο ανεξάρτητοι Ελεγκτικοί Οίκοι, ήτοι RSM και Deloitte για λογαριασμό των ΕΛΒΑΛ Α.Ε. και ΕΤΕΜ Α.Ε. αντίστοιχα, για την αποτίμηση των περιουσιών των εταιριών, οι οποίοι θα συντάξουν τις σχετικές εκθέσεις τους.

Ευθύς ως οι ορισθέντες Ελεγκτικοί Οίκοι ολοκληρώσουν τη σύνταξη των σχετικών εκθέσεων αποτίμησης (υπό στοιχείο 2 ανωτέρω) και συνταχθεί το Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης από τον ανεξάρτητο ορκωτό ελεγκτή ABACUS ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ Α.Ε., όπως ορίστηκε από τη συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο εταιριών της 29.08.2014, θα συγκληθούν τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιριών ΕΛΒΑΛ Α.Ε. και ΕΤΕΜ Α.Ε. προκειμένου να εγκρίνουν το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης και την επεξηγηματική έκθεση καθώς και να προβούν στις λοιπές κατά νόμο ενέργειες.

Όσον αφορά στο ζήτημα της σχέσης ανταλλαγής των μετοχών των υπό συγχώνευση εταιριών ΕΛΒΑΛ Α.Ε. και ΕΤΕΜ Α.Ε. επισημαίνεται ότι αυτή θα καθορισθεί με βάση τις εκθέσεις αποτίμησης των εταιριών των δύο ανεξάρτητων Ελεγκτικών Οίκων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v