Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θρίλερ και σενάρια για την Attica Bank

Τι ζητούν τα υποψήφια funds. Οι σχεδιασμοί της διοίκησης και του ΤΣΜΕΔΕ. Ποια είναι τα κλειδιά των εξελίξεων.

Θρίλερ και σενάρια για την Attica Bank

Σε θρίλερ εξελίσσεται η ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου 434 εκατ. ευρώ, της Attica Bank, η διοίκηση της οποίας αναβάλλει για τις 13 Οκτωβρίου τη γενική συνέλευση των μετόχων (σ.σ. η πρώτη ημερομηνία διεξαγωγής έχει οριστεί για σήμερα) προκειμένου έως τότε να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τους υποψήφιους ξένους επενδυτές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τρία ξένα funds θέλουν το σύνολο των μετοχών της τράπεζας και τη διαχείριση της διοίκησης, ενώ επιδιώκουν σημαντικό discount στην τιμή ανά μετοχή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κλειδί που θα καθορίσει τις εξελίξεις είναι η στάση του βασικού μετόχου της τράπεζας, του ΤΣΜΕΔΕ, το οποίο έχει τοποθετήσει κεφάλαια που ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ και δεν θέλει επ' ουδενί να εγγράψει ζημίες.

Ωστόσο, η διοίκηση του Ταμείου έχει λάβει την απόφαση να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου διατηρώντας ποσοστό 34%, από 51% που έχει σήμερα.

Ένα από τα σενάρια που επεξεργάζονται, τόσο στην τράπεζα όσο και ευρύτερα στο οικονομικό επιτελείο, είναι η συγχώνευση της Attica Bank με το Ταμείο Παρακαταθηκών, την Πανελλήνια και με όποιες από τις συνεταιριστικές τράπεζες δεν καταφέρουν να ανακεφαλαιοποιηθούν με ίδια μέσα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v