Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Αναβάθμιση σε ΒΒ από την S&P

Υψηλότερη από αυτήν του ελληνικού δημοσίου η αξιολόγηση του ΟΤΕ, μετά την σημερινή αναβάθμιση από την Standard and Poors κατά μια βαθμίδα, σε ΒΒ από ΒΒ-. Παράλληλα, ο οίκος αφαίρεσε το rating watch negative, δίνοντας σταθερό outlook για την αξιολόγηση.

ΟΤΕ: Αναβάθμιση σε ΒΒ από την S&P

Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του ΟΤΕ προχώρησε ο οίκος Standard and Poor's. 

Ο οίκος αναβάθμισε την αξιολόγηση του ΟΤΕ κατά μια βαθμίδα, σε ΒΒ από ΒΒ-. Παράλληλα, αφαίρεσε το rating watch negative, δίνοντας σταθερό outlook για την αξιολόγηση. 

Παράλληλα, προχώρησε και σε αναβάθμιση της θυγατρικής ΟΤΕ Plc, μέσω της οποίας εκδίδονται ομόλογα του ομίλου, επίσης σε ΒΒ από ΒΒ-. 

Όπως αναφέρει ο οίκος, "αξιολογούμε το πιστωτικό προφίλ του ΟΤΕ στο ΒΒ, υψηλότερα από την αξιολόγηση της Ελλάδας και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο ΟΤΕ είναι απίθανο να κηρύξει στάση πληρωμών στο υποθετικό σενάριο μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας, λόγω του ισχυρού του ισολογισμού καθώς και λόγω των μεγάλων καταθέσεων που διατηρεί". 

Το σταθερό outlook για τον Οργανισμό αντανακλά την εκτίμηση της S&P ότι ο ΟΤΕ θα διατηρήσει "επαρκή" ρευστότητα και θα συνεχίσει να δημιουργεί ισχυρές ελεύθερες ταμειακές ροές έως το 2016. 

Η S&P εκτιμά ότι ο ΟΤΕ θα συνεχίσει την απομόχλευση, χρησιμοποιώντας τις ελεύθερες ταμειακές ροές, καθ θα διατηρήσει τον ισχυρό του ισολογισμό, παρά τα -ακόμη- υψηλά ρίσκα χώρας και την αβεβαιότητα για τη μελλοντική πρόσβαση των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v