Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η International Life στο European Life Insurance Forum

Στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν για την ανάπτυξη του 2ου και του 3ου πυλώνα συνταξιοδότησης, οι οποίοι θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά στην κρατική σύνταξη, αναφέρθηκε ο γενικός διευθυντής της International Life Γ. Φουρλής στην ομιλία του στο European Life Insurance Forum.

Η International Life στο European Life Insurance Forum
Ο γενικός διευθυντής της International Life Γιάννης Φουρλής συμμετείχε ως ομιλητής στο ετήσιο European Life Insurance Forum που διοργανώθηκε από την GLC, στη Βιέννη της Αυστρίας, στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι της EIOPA (European Insurance and Occupational Pension Authority), ευρωπαϊκών ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών εταιριών και εταιριών διαχείρισης κεφαλαίων, παρουσιάστηκαν οι τάσεις και οι προοπτικές της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς.

Ο κ. Φoυρλής, στην παρουσίασή του με θέμα «Διεθνείς Τάσεις Συντάξεων και Επενδύσεων και η ελληνική πραγματικότητα», αναφέρθηκε στο συνταξιοδοτικό πρόβλημα, το οποίο αναμένεται να επιδεινωθεί την επόμενη δεκαετία, αλλά και στους τρόπους αντιμετώπισής του, τόσο από τους κρατικούς φορείς, όσο και από τις ασφαλιστικές εταιρίες.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την περίπτωση της Ελλάδας και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν για την ανάπτυξη του 2ου και του 3ου πυλώνα συνταξιοδότησης, οι οποίοι θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά στην κρατική σύνταξη. Παράλληλα, παρουσίασε την επενδυτική πολιτική που ακολουθούν τα μεγάλα συνταξιοδοτικά ταμεία, καθώς και τα επενδυτικά εργαλεία που χρησιμοποιούν για την επίτευξη των οικονομικών στόχων τους.

Εκτεταμένη αναφορά έγινε στις αλλαγές που επιφέρει το Solvency II στον τρόπο επένδυσης των αποθεμάτων των ασφαλιστικών εταιριών που συνδέονται με συνταξιοδοτικά προγράμματα, καθώς και σε νέες συνταξιοδοτικές επιλογές. Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στη δημιουργία Target Date Retirement Funds, δηλαδή Χαρτοφυλακίων Επενδύσεων, των οποίων η επενδυτική πολιτική έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη τον χρονικό ορίζοντα συνταξιοδότησης του ασφαλισμένου.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, συζητήθηκαν οι αλλαγές που επιφέρει η εφαρμογή του Solvency II στις δραστηριότητες των ασφαλιστικών εταιριών, η ανάγκη παροχής εξατομικευμένων λύσεων για την κάλυψη των συνταξιοδοτικών αναγκών, οι αλλαγές που φέρνει στις ασφαλίσεις υγείας η μακροβιότητα καθώς και η αναγκαία επανατοποθέτηση των ασφαλιστικών εταιρειών στις ασφαλίσεις ζωής ώστε να «ξανακερδίσουν» τους υποψήφιους πελάτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v