Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Αύξηση πωλήσεων 10% το δίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος

Πωλήσεις αυξημένες κατά 4%-6% και καθαρά κέρδη 90-95 εκατ. ευρώ αναμένει στο σύνολο της χρήση 2014-2015 η διοίκηση της Jumbo, όπως τονίστηκε στην παρουσίαση της εταιρίας στην ΕΘΕ. Αύξηση 10% εμφάνισαν οι πωλήσεις στο πρώτο δίμηνο.

Jumbo: Αύξηση πωλήσεων 10% το δίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος

Η νέα οικονομική χρήση ξεκίνησε με αισιόδοξα μηνύματα, σύμφωνα με τη διοίκηση της Jumbo. Όπως τονίστηκε στην παρουσίαση της εταιρίας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, οι πρώτοι δύο μήνες, Ιούλιος και Αύγουστος, της νέας οικονομικής χρήσης (Ιούλιος 2014- Ιούνιος 2015) ξεκίνησαν δυναμικά, με τις πωλήσεις να σημειώνουν αύξηση άνω του 10%.

Για το σύνολο της χρήσης, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της εισηγμένης, στόχος της εταιρίας είναι η αύξηση των πωλήσεων μεταξύ 4%-6%, ενώ τα καθαρά κέρδη εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 90-95 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά τη δραστηριότητα της εταιρίας, σύμφωνα με τη διοίκηση, στην Ελλάδα, τον Αύγουστο ξεκίνησε η λειτουργία του νέου καταστήματος στον Ίασμο (9.000 τετραγωνικών μέτρων), ενώ επαναλειτούργησε πλήρως ανακαινισμένο το Jumbo κατάστημα του Πειραιά.

Σήμερα το δίκτυο καταστημάτων Jumbo αριθμεί 67 καταστήματα όπου 53 βρίσκονται στην Ελλάδα, 4 στην Κύπρο, 8 στη Βουλγαρία και 2 στη Ρουμανία καθώς και το ηλεκτρονικό κατάστημα e-jumbo.

Η διοίκηση της εταιρίας ενημέρωσε επίσης τους επενδυτές ότι μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 θα ξεκινήσουν να λειτουργούν τα δύο νέα υπερκαταστήματα του ομίλου στη Ρουμανία. Το ένα στο Βουκουρέστι (12.000 τ.μ.) και το άλλο στην Oradea (12.000 τ.μ.), ενώ ένα ακόμα υπερκατάστημα αναμένεται να λειτουργήσει στην πόλη Arad (12.000 τ.μ.) κατά το δεύτερο μισό της τρέχουσας οικονομικής χρήσης.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της χρήσης αναμένεται η έναρξη ενός νέου καταστήματος Jumbo στην Κύπρο (12.000 τ.μ.), καθώς και η λειτουργία ενός ακόμα καταστήματος στην Πελοπόννησο (9.000 τ.μ.).

Όπως σημειώθηκε, η Jumbo προχώρησε στην τρέχουσα χρήση σε επέκταση της συνεργασίας με την εταιρία Kid Zone, η οποία θα επεκτείνει τη δραστηριότητά της με το άνοιγμα ενός καταστήματος στο Κόσσοβο όπου και αναμένεται να λειτουργήσει εντός του πρώτου εξαμήνου της τρέχουσας οικονομικής χρήσης.

Στο πλαίσιο της ετήσιας ενημέρωσης των αναλυτών της εταιρίας στην ΕΘΕ παρουσιάστηκαν επίσης τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου Jumbo.

Δείτε την παρουσίαση της Jumbo στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό υλικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v