Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΣΓάλα: Επένδυση 2,9 εκατ. από τους...αυτόματους πωλητές της Λάρισας

Ο Συνεταιρισμός «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς» ιδρύθηκε στα τέλη του 2010 από ομάδα αγελαδοτρόφων γαλακτοπαραγωγών. Υλοποιεί επένδυση ύψους 2,98 εκατ. με στόχο την δημιουργία μονάδας επεξεργασίας και εμφιάλωσης γάλακτος.

ΘΕΣΓάλα: Επένδυση 2,9 εκατ. από τους...αυτόματους πωλητές της Λάρισας

Τον γνωρίσαμε πριν από ένα χρόνο όταν αποφάσισε να δημιουργήσει τα πρώτα ATM γάλακτος στην Ελλάδα φέρνοντας νέα δεδομένα σε μια παραδοσιακή αγορά.

Σήμερα η ομάδα παραγωγών ΘΕΣΓάλα− ΠΙΕς ετοιμάζεται για το επόμενό της βήμα, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει και την «έξοδο» των ΑΤΜ γάλακτος από τα στενά όρια της πόλης της Λάρισας και την επέκτασή τους στην ευρύτερη περιοχή.

Για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου πρόκειται να υλοποιήσει επένδυση ύψους 2,983 εκατ. ευρώ η οποία πριν από λίγες ημέρες έλαβε το πράσινο φως. Συγκεκριμένα με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.3908/2011 και ειδικότερα στην κατηγορία της Περιφερειακής Συνοχής των Γενικών Επενδυτικών Σχεδίων, επενδυτικού σχεδίου του συνεταιρισμού ΘΕΣγαλα − ΠΙΕς (φορέας).

Η επένδυση αφορά στην «ίδρυση μονάδας επεξεργασίας και εμφιάλωσης γάλακτος» η οποία αφορά στην πρώτη παστερίωση του γάλακτος και όχι στην είσοδό της ΘΕΣΓάλα− ΠΙΕς στο τυποποιημένο προϊόν, όπως ξεκαθάρισε στο Euro2day.gr στέλεχος της Ομάδας Παραγωγών.

Επί της ουσίας η ΘΕΣ-γάλα μέσω αυτής της επένδυσης θα πραγματοποιεί την πρώτη παστερίωση του γάλακτος στη μονάδα που θα δημιουργήσει το οποίο στη συνέχεια θα τροφοδοτεί τους αυτόματους πωλητές της. Ήδη η ΘΕΣ-γάλα διαθέτει 14 αυτόματους πωλητές στη Λάρισα ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο στόχος είναι να διπλασιάσει το δίκτυό της το προσεχές διάστημα.

Το ύψος της επένδυσης είναι 2.893.135 ευρώ, η συνολική ενίσχυση ανέρχεται σε 1.157.254 ευρώ, ήτοι ποσοστό 40% του ενισχυόμενου κόστους και χορηγείται με τη μορφή της επιχορήγησης. Θα πρέπει να αναφέρουμε πάντως ότι οι αυτόματοι πωλητές γάλακτος αποτελούν μικρό μέρος των πωλήσεων του συνεταιρισμού ο οποίος τροφοδοτεί με γάλα τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες της χώρας.

Σημειώνεται ότι ο Συνεταιρισμός «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς» ιδρύθηκε στα τέλη του 2010 από ομάδα αγελαδοτρόφων γαλακτοπαραγωγών. Απαρτίζεται από περίπου 102 αγελαδοτρόφους παραγωγούς - μέλη και διαθέτει 57 μονάδες παραγωγής αγελαδινού γάλακτος. Όσον αφορά στη συνολική παραγωγή γάλακτος, ανέρχεται στους 130 τόνους ημερησίως, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 10% της εγχώριας παραγωγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v