Μαΐλλης: Προχωρά σε squeeze out η H.I.G. Luxembourg

Όπως αναφέρει η H.I.G. Luxembourg στην σχετική της ανακοίνωση, θα υποβάλει σχετικό αίτημα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Μαΐλλης: Προχωρά σε squeeze out η H.I.G. Luxembourg

Κατέχοντας πλέον ποσοστό 95,41% στην Μαϊλλης, η H.I.G. Luxembourg γνωστοποίησε πως θα ζητήσει μεταβίβαση όλων των υπολοίπων μετοχών της εταιρείας, των οποίων δεν έχει την κυριότητα.

Όπως αναφέρει η H.I.G. Luxembourg στην σχετική της ανακοίνωση, θα υποβάλει σχετικό αίτημα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Πιο αναλυτικά, η H.I.G. Luxembourg ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

1. Την 30η Ιουνίου 2014, ο Προτείνων απηύθυνε υποχρεωτική δημόσια πρόταση (η "Δημόσια Πρόταση") για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών (οι "Μετοχές") εκδόσεως της ανωνύμου εταιρείας υπό την επωνυμία Μ.Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε. - ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ (η "Εταιρία"), τις οποίες ο Προτείνων κατά την ημερομηνία υποβολής της Δημόσιας Πρότασης δεν κατείχε, ήτοι 87.355.134 μετοχές, οι οποίες αντιπροσώπευαν ποσοστό 27,05% περίπου του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, δια της από 26ης Αυγούστου 2014 απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου, ενέκρινε το περιεχόμενο του πληροφοριακού δελτίου του Προτείνοντος (το "Πληροφοριακό Δελτίο").

2. Η περίοδος αποδοχής της Δημοσίας Πρότασης άρχισε την Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014, και έληξε την Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014 (η "Περίοδος Αποδοχής").

3. Κατά την 30η Ιουνίου 2014, ο Προτείνων κατείχε 235.570.154 κοινές ονομαστικές, μετά ψήφου, Μετοχές, ήτοι ποσοστό περίπου 72,95% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας. Επίσης, κατά το διάστημα 03.07.2014 μέχρι 28.08.2014 ο Προτείνων απέκτησε χρηματιστηριακά, σύμφωνα με το άρθρο 24 του Νόμου, στην τιμή της Δημόσιας Πρότασης, 13.526.237 μετοχές ήτοι ποσοστό περίπου 4,19% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας.

4. Κατά τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής προσφέρθηκαν από αποδεχόμενους τη Δημόσια Πρόταση μετόχους 43.074.071 μετοχές, ήτοι ποσοστό περίπου 13,34% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας.

5. Από την έναρξη της Περιόδου Αποδοχής και μέχρι τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής ο Προτείνων απέκτησε χρηματιστηριακά 15.943.244 μετοχές, ήτοι ποσοστό περίπου 4,94% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας.

6. Ο Προτείνων, επομένως, θα κατέχει μετά την εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των Μετοχών που προσφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, 308.113.706 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 95,41% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας.

7. Η μεταβίβαση των μετοχών που προσφέρθηκαν εγκύρως κατά τη Δημόσια Πρόταση και οι σχετικές καταχωρήσεις στο Σ.Α.Τ. θα πραγματοποιηθούν εντός τεσσάρων (4) εργασίμων ημερών από τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής, ήτοι την 9η Οκτωβρίου 2014, με τον τρόπο που προβλέπεται στην παράγραφο 2.22 του Πληροφοριακού Δελτίου. Το τίμημα θα καταβληθεί στους αποδεχόμενους μετόχους, με τον τρόπο που έχουν υποδείξει στις Δηλώσεις Αποδοχής τους, την 9η Οκτωβρίου 2014.

8. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 28 του Νόμου, οι εναπομείναντες μέτοχοι έχουν δικαίωμα να πωλήσουν χρηματιστηριακά στον Προτείνοντα τις μετοχές τους, έναντι € 0,115 ανά μετοχή, εντός τριμήνου (το "Δικαίωμα Εξόδου").

9. Σε συνέχεια της λήξης της Περιόδου Αποδοχής ο Προτείνων, δεδομένου ότι κατέχει πάνω από το 90% του συνόλου των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας, θα ζητήσει τη μεταβίβαση σε αυτόν, όλων των υπόλοιπων μετοχών της Εταιρίας, των οποίων δεν έχει την κυριότητα, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Νόμου. Ο Προτείνων θα υποβάλει σχετικό αίτημα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το οποίο θα κοινοποιηθεί στην Εταιρία. Στη συνέχεια, η Εταιρία θα δημοσιεύσει το αίτημα, εντός της επόμενης εργάσιμης ημέρας, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 16 του Νόμου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v