Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αφοί Κορδέλλου: Ανοδος πωλήσεων και λειτουργικά κέρδη

Ο κύκλος εργασιών του εννεαμήνου της εισηγμένης κυμάνθηκε στα ίδια περίπου πλαίσια με αυτά του εξαμήνου (είχε ανεβεί κατά 17%), ενώ κατά το τρίτο τρίμηνο συνεχίστηκε η πολιτική περικοπής δαπανών. Η φετινή βελτίωση των πωλήσεων οφείλεται κυρίως σε διεύρυνση μεριδίων.

Αφοί Κορδέλλου: Ανοδος πωλήσεων και λειτουργικά κέρδη

Σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 3 Νοεμβρίου καλεί η διοίκηση της «Αφοι Κορδέλλου» τους μετόχους της εισηγμένης εταιρείας με κύριο θέμα την δυνατότητα έκδοσης κοινών ομολογιακών δανείων.

Κύκλοι προσκείμενοι στην εισηγμένη, δήλωσαν στο Euro2day.gr πως η εταιρεία δεν προτίθεται μέσω αυτών των ομολογιακών δανείων να ζητήσει νέα χρήματα από τις τράπεζες, αλλά το θέμα θα τεθεί προς ψήφιση προληπτικά, καθώς κάποια στιγμή στο μέλλον θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τους πιστωτές για το ενδεχόμενο μετατροπής τμήματος του βραχυπρόθεσμου δανεισμού σε μακροπρόθεσμο. «Δεν έχουμε πρόβλημα με τις τράπεζες. Δεν έχουμε καμιά προσημείωση και καμιά εγγύηση», σημειώθηκε χαρακτηριστικά.

Στο λειτουργικό τώρα κομμάτι, ο κύκλος εργασιών του εννεαμήνου κυμάνθηκε στα ίδια περίπου πλαίσια με αυτά του εξαμήνου (είχε ανεβεί κατά 17%), ενώ κατά το τρίτο τρίμηνο συνεχίστηκε η πολιτική περικοπών δαπανών.

Η φετινή βελτίωση των πωλήσεων οφείλεται κυρίως σε διεύρυνση μεριδίων, ωστόσο παρατηρείται και μια περιορισμένη ανάκαμψη της αγοράς οφειλόμενη ως επί το πλείστον στα δημόσια έργα. Μάλιστα από τα μέσα Σεπτεμβρίου σημειώθηκε και κάποια δειλή άνοδος στις τιμές.

Οι μέχρι τώρα επιδόσεις του ομίλου συμβαδίζουν με τον ετήσιο στόχο για άνοδο κύκλου εργασιών κατά 15% και για θετικό EBITDA που θα προσεγγίζει το επίπεδο των τόκων (αποφυγή ζημιών σε επίπεδο αποτελεσμάτων προ αποσβέσεων).

Πάντως, η ευρύτερη αγορά ειδών εμπορίας σιδήρου-χάλυβα έχει πληγεί καίρια από την οικονομική κρίση με τη ζήτηση να είναι καταβαραθρωμένη σε σχέση με το παρελθόν και με πολλές επιχειρήσεις του κλάδου να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v