Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέθανε ο Said Khoury εκ των ιδρυτών του κατασκευαστικού ομίλου CCC

Τα τελευταία χρόνια ο Παλαιστίνιος επιχειρηματίας είχε επικεντρωθεί στη φιλανθρωπική δραστηριότητα. Στο τιμόνι της CCC βρίσκεται σήμερα η δεύτερη γενιά των οικογενειών Khoury και Sabbagh που την ίδρυσαν πριν από σχεδόν μισό αιώνα.

Πέθανε ο Said Khoury εκ των ιδρυτών του κατασκευαστικού ομίλου CCC

Πέθανε την Τετάρτη, σε ηλικία 91 ετών, ο Παλαιστίνιος επιχειρηματίας Said Khoury, ένας εκ των ιδρυτών του κατασκευαστικού κολοσσού Consolidated Contractors Company (CCC). Προ τριετίας είχε πεθάνει και ο εξάδελφος και συνεταίρος του Hasib Sabbagh με τον οποίο μετέτρεψαν την CCC στην μεγαλύτερη τεχνική εταιρεία της Μέσης Ανατολής με ετήσια έσοδα περί τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Χριστιανοί στο θρήσκευμα, οι Παλαιστίνιοι επιχειρηματίες το 1975 μετέφεραν την έδρα της CCC στο Λονδίνο και ένα χρόνο αργότερα στην Αθήνα εξαιτίας των αναταραχών στο Λίβανο. Η εταιρεία λειτουργεί στην Αθήνα με ειδικό φορολογικό καθεστώς, ενώ δεν έχει τη δυνατότητα ανάληψης έργων εντός της Ελλάδας.

Στο τιμόνι της CCC βρίσκονται σήμερα τρεις γιοί του Said Khoury καθώς και μέλη της οικογένειας Sabbagh.

Επικεφαλής του κατασκευαστικού βραχίονα είναι ο Samer S. Khoury, ενώ στο Δ.Σ. συμμετέχουν και οι Wael S. Khoury και Tawfic S. Khoury. Ο Said Khoury γεννήθηκε το 1923 και από πολύ νέος ασχολήθηκε με τις κατασκευές, ενώ το 1952 η CCC ανέλαβε το πρώτο σημαντικό της συμβόλαιο ως υπεργολάβος του αμερικανικού κολοσσού Bechtel. Τα τελευταία χρόνια είχε επικεντρωθεί στη φιλανθρωπική του δραστηριότητα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v