Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Αδειοδότηση δύο αιολικών πάρκων στη Ροδόπη

Άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για δύο αιολικά πάρκα, συνολικής ισχύος 106 MW και προϋπολογισμού 127,2 εκατ. ευρώ συνολικά, στη Ροδόπη έλαβε από τη ΡΑΕ η ΔΕΗ.

ΔΕΗ: Αδειοδότηση δύο αιολικών πάρκων στη Ροδόπη
Η ΔΕΗ, σε συνέχεια της ανακοίνωσης της 23ης Ιουλίου 2014, ανακοινώνει ότι μετά από σχετικό αίτημα της κατά 100% θυγατρικής της ΔΕΗ Ανανεώσιμες εκδόθηκαν από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας οι άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για δύο αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 106 MW και συνολικού προϋπολογισμού 127.200.000 ευρώ στη Ροδόπη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Ιουλίου 2014 το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας αποφάσισε την αρχική έγκριση υλοποίησης της επένδυσης αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 150 MW, και συνολικού προϋπολογισμού 180 εκατ., στη Ροδόπη, προκειμένου στη συνέχεια να ολοκληρωθεί από τη ΡΑΕ η αξιολόγηση σχετικών αιτήσεων για χορήγηση αδειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Επίσης, στο πλαίσιο της πρότασης χρηματοδοτικής διάρθρωσης των εν λόγω επενδύσεων που ζητήθηκε από τη ΡΑΕ κατά τη συνήθη προβλεπόμενη διαδικασία, το Δ.Σ. αποφάσισε την καταρχήν έγκριση του σχεδίου χρηματοδότησης της επένδυσης ως ακολούθως:

- ποσοστό 60% της χρηματοδότησης να προέρχεται από τραπεζική χρηματοδότηση,

- το υπόλοιπο 40% να καλυφθεί με ίδια κεφάλαια της ΔΕΗ Ανανεώσιμες που θα προέλθουν από εισφορά κεφαλαίων από τη ΔΕΗ (όπως μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, με σύναψη ομολογιακού δανείου κ.λπ.). Όπως αναφερόταν, η εισφορά κεφαλαίων από τη ΔΕΗ για την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής θα εγκριθεί από σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, όταν αυτό απαιτηθεί, και πάντως αφού έχουν ληφθεί όλες οι σχετικές αδειοδοτήσεις ή και εγκρίσεις και πριν από την έναρξη κατασκευής των αιολικών πάρκων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v