Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελβάλ: Καταχωρίστηκε στο μητρώο του ΥΠΑΝ το σχέδιο συγχώνευσης με ΕΤΕΜ

Η πρόταση των Διοικήσεων προς τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων των εταιριών για τη σχέση ανταλλαγής είναι οι μέτοχοι της ΕΤΕΜ να ανταλλάξουν έξι (6) μετοχές της ΕΤΕΜ που κατέχουν με μία (1) νέα μετοχή της ΕΛΒΑΛ, οι δε μέτοχοι της ΕΛΒΑΛ να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό μετοχών που κατέχουν.

Ελβάλ: Καταχωρίστηκε στο μητρώο του ΥΠΑΝ το σχέδιο συγχώνευσης με ΕΤΕΜ
Στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαδικασίας συγχώνευσης των εταιριών ΕΛΒΑΛ και ΕΤΕΜ με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, καταχωρήθηκε στις 22.10.2014 στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας το από 1.10.2014 Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης των ως άνω Εταιριών.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η συγχώνευση θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 68 παρ. 2 και 69-77α του Ν.2190/1920, της εμπορικής νομοθεσίας περί Α.Ε. και τις διατάξεις του άρθρου 54 του Ν. 4172/2013 με απορρόφηση της Ανώνυμης Εταιρίας ΕΤΕΜ Α.Ε. από την Ανώνυμη Εταιρία ΕΛΒΑΛ.

Η πρόταση των Διοικήσεων προς τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων των εταιριών για τη σχέση ανταλλαγής είναι οι μέτοχοι της ΕΤΕΜ να ανταλλάξουν έξι (6) μετοχές της ΕΤΕΜ που κατέχουν με μία (1) νέα μετοχή της ΕΛΒΑΛ, οι δε μέτοχοι της ΕΛΒΑΛ να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό μετοχών που κατέχουν, σύμφωνα και με τις συνταχθείσες εκθέσεις αποτίμησης των ανεξαρτήτων εκτιμητών Deloitte Business Solutions S.A. και RSM Greece S.A. για τον προσδιορισμό της σχέσης αξιών των συγχωνευομένων εταιριών, καθώς και την συνταχθείσα έκθεση της ελεγκτικής εταιρίας ABACUS Ελεγκτική Α.Ε. για την εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων αυτών, σύμφωνα με το άρθρο 71 του Ν.2190/1920.

Περαιτέρω γνωστοποιείται ότι σύμφωνα με το άρθρο 73 του Ν. 2190/1920 ευρίσκονται στη διάθεση των μετόχων, στα γραφεία της έδρας της εταιρίας, Λεωφ. Μεσογείων 2-4, Πύργος Αθηνών, κτίριο Β΄, τα εξής έγγραφα:

1. Το Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης.
2. Οι επεξηγηματικές Εκθέσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των εταιριών ΕΛΒΑΛ Α.Ε. και ΕΤΕΜ Α.Ε. σύμφωνα με το άρθρο 69 παρ. 4 του Ν. 2190/1920.
3. Οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις καθώς και οι εκθέσεις διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου των τριών τελευταίων χρήσεων των συγχωνευομένων εταιριών.
4. Οι Εκθέσεις αποτίμησης των ανεξάρτητων εκτιμητών Deloitte Business Solutions S.A. και RSM Greece S.A. καθώς και οι αντίστοιχες γνωμοδοτήσεις των ως άνω οίκων για το εύλογο και δίκαιο της ως άνω προτεινόμενης από τα Διοικητικά Συμβούλια των Εταιριών σχέσης ανταλλαγής.
5. Η Έκθεση εκτίμησης της ελεγκτικής εταιρίας ABACUS Ελεγκτική Α.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v