Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dolphin Capital: Σημαντική εξαγορά στην Κύπρο

Σημαντική συμφωνία στην Κύπρο επέτυχε η Dolphin Capital Investors, αποκτώντας μέσω θυγατρικής της το 79,59% της Aristo Developers, έναντι συνολικού τιμήματος 288,6 εκατ. ευρώ.

Dolphin Capital: Σημαντική εξαγορά στην Κύπρο
Σημαντική συμφωνία στην Κύπρο επέτυχε η Dolphin Capital Investors, αποκτώντας μέσω θυγατρικής της το 79,59% της Aristo Developers, έναντι συνολικού τιμήματος 288,6 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η Dolphin Capital Atlantis διατύπωσε υποχρεωτική πρόταση εξαγοράς μέχρι και του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Aristo Developers στην τιμή των 2,15 ευρώ τοις μετρητοίς.

Η Dolphin Capital Investors με κεφαλαιοποίηση 680 εκατ. ευρώ είναι εισηγμένη στην αγορά AIM (Alternative Investment Market) του χρηματιστηρίου του Λονδίνου και αποτελεί το πρώτο fund που εστιάζεται στον τομέα των παραθεριστικών κατοικιών στη Νοτιανατολική Ευρώπη.

Η Aristo Developers ιδρύθηκε το 1983 με σκοπό την αγορά, ανάπτυξη και πώληση γης και περιουσιών.

Η αγορά ποσοστού 20,05% του μετοχικού κεφαλαίου, το οποίο προήλθε από το Συγκρότημα ΕΛΜΑ του κ. Μιχαλάκη Ιωαννίδη, έχει πραγματοποιηθεί και όλα τα σχετικά έντυπα της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης υποβλήθηκαν σήμερα στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Με συμφωνία απόκτησης και διάθεσης μετοχών (sale and purchase agreement) μέσω δικηγόρων, οι οποίοι θα λειτουργούν ως escrow agents, εξασφαλίστηκε από την Dolphin Capital Atlantis, η απόκτηση ποσοστού 59,54% του Θεόδωρου Αριστοδήμου και συνδεδεμένων αυτού προσώπων.

Η μεταβίβαση του 59,54% στην Dolphin Capital Atlantis στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου υπόκειται στη λήψη της έγκρισης της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού.

Με τη λήψη αυτής της έγκρισης, ο κύριος Θεόδωρος Αριστοδήμου, ιδρυτής, Διευθύνων Σύμβουλος και κύριος μέτοχος της Aristo Developers, θα συνεχίσει τη συμμετοχή του στην εταιρεία μέσω της Dolphin Capital Atlantis, η οποία θα καταστεί κοινή εταιρεία του Ομίλου Dolphin και του κ. Αριστοδήμου.

Η λίστα των επενδυτών της Dolphin Capital Investors περιλαμβάνει ηγετικά διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως τις Merrill Lynch, UBS, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Capital Group, Henderson, Lansdowne, Standard Life και Fortress Investment Group.

Η Dolphin Capital Investors ιδρύθηκε το 2005 και διοικείται από την εταιρεία Dolphin Capital Partners, μία ανεξάρτητη, ηγετική στο χώρο της εταιρεία διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων. Ιδρυτής και διευθύνων εταίρος της Dolphin Capital Partners είναι ο Μίλτοs Καμπουρίδης και συνιδρυτής και εταίρος ο Πιέρ Χαραλαμπίδης. Και οι δύο είναι κυπριακής καταγωγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v