Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγάλου (Eurobank): Κοιτάμε προς το 2015 με αισιοδοξία

Η οικονομία ανακάμπτει, δηλώνει ο CEO της Eurobank στο CNBC και ξεκαθαρίζει ότι η τράπεζα δεν χρειάζεται επιπλέον κεφάλαια μετά τα αποτελέσματα του stress test.

Μεγάλου (Eurobank): Κοιτάμε προς το 2015 με αισιοδοξία

Δεν προκύπτουν κεφαλαιακές ανάγκες για τη Eurobank από τα stress test, δηλώνει σε συνέντευξή του στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου. 

Όπως εξήγησε, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και το πλάνο αναδιάρθρωσης εξασφαλίζουν αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο χαρακτήρισε «πολύ καλό».

Απαντώντας στο εάν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εξαιτίας της κατάστασης της οικονομίας και του υψηλού χρέους τόνισε ότι μετά μια πρωτοφανή ύφεση τα τελευταία έξι χρόνια ανακάμπτει το ΑΕΠ και ο ίδιος περιμένει ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί, δεδομένου ότι έγινε πολλή δουλειά τα τελευταία χρόνια σε ό,τι αφορά τα πλεονάσματα και τις προσαρμογές της οικονομίας. «Παρά το υψηλό χρέος, κοιτάμε προς την επόμενη χρονιά με αισιοδοξία και όχι με απαισιοδοξία. Αυτήν τη στιγμή το χρέος δεν είναι ο κύριος παράγοντας για την οικονομία». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v