Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 4 Νοεμβρίου εξετάζεται η εξαγορά της Μεβγάλ από τη Δέλτα

Η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα.

Στις 4 Νοεμβρίου εξετάζεται η εξαγορά της Μεβγάλ από τη Δέλτα

Στο "μικροσκόπιο" της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα βρεθεί στις 4 Νοεμβρίου 2014, η εξαγορά του ομίλου ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ από την εταιρεία ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ, ώστε να εξετάσει κατά πόσον η γνωστοποιηθείσα σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1-3 του ν. 3959/2011 εξαγορά, στον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων, είναι συμβατή με τις διατάξεις περί προστασίας του ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με την εισήγηση, η πραγματοποίηση της υπό κρίση συγκέντρωσης δύναται να περιορίσει σημαντικά τη λειτουργία του ανταγωνισμού, ιδίως με τη δημιουργία ή ενίσχυση δεσπόζουσας θέσης, στις σχετικές αγορές της προμήθειας νωπού γάλακτος (τόσο σε τοπικές παραγωγικές ζώνες της Βόρειας Ελλάδας, όσο και σε εθνικό επίπεδο) καθώς και της παραγωγής και διάθεσης σοκολατούχου γάλακτος στην ελληνική επικράτεια. Συνεπώς, προτείνεται η λήψη κατάλληλων διορθωτικών μέτρων, προκειμένου να εγκριθεί η γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση.

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v