Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σάλλας: Πρώτο βήμα απεγκλωβισμού από το Δημόσιο οι προνομιούχες

Επικυρώθηκε στις Γενικές Συνελεύσεις της Geniki Bank και της Πειραιώς η απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη. Πώς σχολίασε την απόφαση ο Μιχάλης Σάλλας.

Σάλλας: Πρώτο βήμα απεγκλωβισμού από το Δημόσιο οι προνομιούχες

Ολοκληρώθηκε και τυπικά πριν από λίγο στις γενικές συνελεύσεις των δύο τραπεζών η απορρόφηση της Geniki Bank από την Τράπεζα Πειραιώς. Ενώ η αρχική πρόταση ήταν η Geniki να γίνει ανεξάρτητη τράπεζα, η οποία θα διαχειριζόταν προβληματικά στοιχεία ενεργητικού, τόσο της Πειραιώς όσο και άλλων τραπεζών, αυτό δεν προχώρησε καθώς «επικράτησαν άλλες απόψεις από την Τράπεζα της Ελλάδος, και όχι μόνο, οι οποίες υπαγόρευαν τη δημιουργία εσωτερικών μονάδων διαχείρισης προβληματικών δανείων ανά τράπεζα», τόνισε ο πρόεδρος του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας κατά τη διάρκεια των γενικών συνελεύσεων.

Κλείνοντας τη σύντομη τοποθέτησή του είπε ότι η αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών «αποτελεί ένα πρώτο σημαντικό βήμα απεγκλωβισμού από το Δημόσιο». Σημειώνεται ότι στην αποπληρωμή και ακύρωση των προνομιούχων Πειραιώς έχει προχωρήσει τόσο η Τράπεζα Πειραιώς όσο και η Alpha Bank.

***Αναλυτικά οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Τράπεζας Πειραιώς, σημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v