Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δικαίωση Βγενόπουλου και Μπουλούτα στην Κύπρο

Απηλλάγησαν οι κατηγορούμενοι και ακυρώθηκαν τα κατηγορητήρια στην ποινική αγωγή κατόχου αξιόγραφων της Λαϊκής, που απασχόλησε επί μήνες τον κυπριακό Τύπο. Η κατηγορούσα πλευρά θα πληρώσει και τις δικαστικές δαπάνες!

Δικαίωση Βγενόπουλου και Μπουλούτα στην Κύπρο

Ακυρώθηκε το κατηγορητήριο και απηλλάγησαν οι κατηγορούμενοι, με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Πάφου, στην υπόθεση ενός κατόχου αξιογράφων της Λαϊκής Τράπεζας ο οποίος ισχυριζόταν ότι Βγενόπουλος, Μπουλούτας και άλλα 6 άτομα τον εξαπάτησαν και του «απέσπασαν» τα 108.000 ευρώ που είχε τοποθετήσει σε ομόλογα της Τράπεζας.

Πρόκειται για υπόθεση που είχε λάβει σημαντική δημοσιότητα στην Κύπρο και για την οποία είχαν εκδοθεί μέχρι και εντάλματα σύλληψης (!) κατά των Ελλήνων, εντάλματα με αναστολή που θα ενεργοποιούντο αν δεν εμφανίζονταν στη δίκη οι κατηγορούμενοι.

Με την ίδια απόφαση του δικαστηρίου, ακυρώθηκαν και τα εν λόγω εντάλματα.

Σε γραπτή δήλωση του, ο Ανδρέας Βγενόπουλος σημειώνει ότι αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» υπογραμμίζοντας ότι όσοι βρήκαν την ευκαιρία να τον συκοφαντήσουν και να τον δυσφημήσουν «με αφορμή αυτή την ανύπαρκτη υπόθεση, θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της δικαιοσύνης".

Το κείμενο του σχετικού Δελτίου Τύπου και η πλήρης δήλωση Βγενόπουλου

Εξεδόθη σήμερα η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Πάφου σχετικά με ιδιωτική ποινική αγωγή ενός κατόχου αξιογράφων ο οποίος ισχυριζόταν ότι οι κ.κ. Βγενόπουλος και Μπουλούτας μαζί με άλλα 6 άτομα συνωμότησαν, τον εξαπάτησαν και του απέσπασαν δολίως 108.000 Ευρώ!

Το Δικαστήριο ακύρωσε τα κατηγορητήρια και απήλλαξε όλους τους κατηγορουμένους, καταδίκασε δε την κατηγορούσα πλευρά να πληρώσει και τις δικαστικές δαπάνες τους. Επίσης, το Δικαστήριο ακύρωσε και τα εντάλματα σύλληψης κατά των Ελλήνων που είχαν εκδοθεί με αναστολή και θα ενεργοποιούντο αν καθοριζόταν τελικά ημερομηνία δίκης και οι κατηγορούμενοι δεν εμφανίζοντο!

Σχολιάζοντας την απόφαση ο κ. Α. Βγενόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι απορίας άξιον πως ο δικηγόρος του κατόχου αξιογράφων κατόρθωσε επί 22 μήνες να συντηρήσει στο Δικαστήριο μια υπόθεση με ανύπαρκτο κατηγορητήριο που προσπαθούσε να ανάγει απλές τραπεζικές πράξεις σε δήθεν ποινικά αδικήματα.

Να σημειωθεί ότι, όταν στις 22 Μαΐου 2014 το Δικαστήριο τον διέταξε να δώσει λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου, ισχυρίσθηκε, μεταξύ άλλων γραφικοτήτων, ότι εγώ έκανα διάφορες παράνομες πράξεις από τις εγκαταστάσεις της Τράπεζας στην Λευκωσία μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου 2010 και τελικώς απεδείχθη ότι κατά το 2010 η πρώτη φορά που ταξίδεψα στην Κύπρο ήταν τον Οκτώβριο!

Φυσικά αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και όσοι βρήκαν την ευκαιρία να με δυσφημίσουν και να με συκοφαντήσουν με αφορμή αυτήν την ανύπαρκτη υπόθεση θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της Δικαιοσύνης».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v