Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Δεν υπάρχει θέμα αυξήσης κεφαλαίου

Στόχος η επιστροφή σε κερδοφορία και η διανομή μερίσματος για πρώτη φορά μετά από χρόνια. Στις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες τράπεζες της Ευρώπης ο όμιλος, σημείωσε η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη.

Alpha Bank: Δεν υπάρχει θέμα αυξήσης κεφαλαίου

Δεν υπάρχει θέμα συζήτησης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τόνισε η διοίκηση της Alpha Bank πριν από λίγο κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης. Στόχος της τράπεζας παραμένει η επιστροφή στη κερδοφορία το 2015 και κατά επέκταση η διανομή μερίσματος για πρώτη φορά μετά από χρόνια.

Σε ότι αφορά την αύξηση του ρυθμού χορηγήσεων η διοίκηση επεσήμανε ότι αυτή θα προκύψει όσο η χώρα καταγράφει ρυθμό ανάπτυξης και μάλιστα θα είναι αντίστοιχη αυτού.

Στο ερώτημα τι θα γίνει με τα προβληματικά επιχειρηματικά δάνεια τα στελέχη του ομίλου απάντησαν ότι τα προσεχή τρίμηνα θα ενταθεί ο ρυθμός αναδιάρθρωσης των επιχειρηματικών δανείων.

Στο μέτωπο της κάλυψης των επισφαλειών ανέφεραν ότι ο δείκτης κάλυψης των επισφαλών δανείων διαμορφώνεται στο 70% και όσα δάνεια έχουν ρυθμιστεί εξυπηρετούνται κανονικά.

Δεν παρέλειψαν να τονίζουν ότι με βάση το αποτέλεσμα του stress test της ΕΚΤ, η Alpha Bank κατατάσσεται στις καλύτερες κεφαλαιοποιημένες τράπεζες της Ευρώπης.

Ερωτώμενοι για το πότε θα γίνει η πλήρης απορρόφηση των εργασιών της Citi, τα στελέχη εκτίμησαν ότι αυτό θα ολοκληρωθεί προς το τέλος του 2015 ενώ χαρακτήρισαν την εξαγορά του δικτύου και των εργασιών λιανικής της εν λόγω τράπεζας ως ιδιαίτερα επωφελής για τον όμιλο της Alpha Bank.

Τέλος από το πρόσφατο πρόγραμμα εθελουσίας από το οποίο αποχώρησαν περίπου 2.300 εργαζόμενοι, προκύπτει ετήσιο όφελος 120 εκατ. ευρώ ετησίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v