Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Δύσκολη η διαπραγμάτευση για την ΕΣΣΕ

Το Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ θα συνεδριάσει για να αποφασίσει τις κινητοποιήσεις αντίδρασης στην πρόταση της διοίκησης για "μεταφορά" των εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα στην εταιρεία e-value. Επιπλέον μείωση στους μισθούς θέλει η διοίκηση.

ΟΤΕ: Δύσκολη η διαπραγμάτευση για την ΕΣΣΕ

Σε δύσκολη φάση έχει εισέλθει η διαπραγμάτευση της διοίκησης του ΟΤΕ με την Ομοσπονδία Εργαζομένων στον όμιλο καθώς μετά την τελευταία συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων για το καυτό θέμα της υπογραφής νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ σε σχετική ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η διοίκηση επικαλέστηκε δυσεπίλυτους νομικούς και άλλους λόγους για τη μη ένταξη των εργαζομένων της OTEplus στον ΟΤΕ. Επιπλέον οι συνδικαλιστές ενημερώθηκαν ότι οι εργαζόμενοι της OTEplus που απασχολούνται στα call center από την 1η Ιανουαρίου 2015 θα ενταχθούν στην εταιρεία e-value.

Πρέπει να διευκρινιστεί πως, παρότι το συγκεκριμένο θέμα δεν σχετίζεται με το ζήτημα της υπογραφής ΕΣΣΕ, καθώς αυτή αφορά μόνον το προσωπικό της OTE A.E. και όχι των θυγατρικών της, εντούτοις το γεγονός ότι έχει τεθεί παράλληλα με τη διαπραγμάτευση της σύμβασης προκαλεί επιπλέον πίεση στις συζητήσεις.

Η διοίκηση σε ό,τι αφορά τη σύμβαση εργασίας προτείνει επιπλέον μείωση των μισθών του προσωπικού ώστε η συνολική μείωση, σε σχέση με τους μισθούς του 2011, να φτάσει στο 14%. Σε αντάλλαγμα προσφέρεται 7ωρο απασχόλησης, αλλά διασφάλιση των θέσεων εργασίας για το προσωπικό.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ αναφέρει ότι σύντομα θα προχωρήσει σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου προκειμένου να αποφασιστούν απεργιακές κινητοποιήσεις. Να σημειώσουμε ότι αυτό το διάστημα στα σωματεία των εργαζόμενων του ΟΤΕ βρίσκονται σε εξέλιξη εκλογές οι οποίες δυσκολεύουν περαιτέρω τις κινήσεις των συνδικαλιστών.

Πάντως δεδομένο είναι ότι για τους εργαζόμενους το διακύβευμα σε περίπτωση μη υπογραφής νέας σύμβασης είναι σημαντικό, αφού με τη λήξη της μετενέργειας τον ερχόμενο Φεβρουάριο λήγουν και μια σειρά προστατευτικές διατάξεις. Σημαντικότερη είναι αυτή που δεσμεύει τη διοίκηση ότι για το διάστημα ισχύος της σύμβασης δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού για οικονομοτεχνικούς λόγους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v