Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aegean: Αρχίζει δρομολόγια σε δέκα νέες χώρες

Συνολικά δύο εκατομμύρια νέες θέσεις προβλέπει το πρόγραμμα δρομολογίων της επόμενης χρονιάς. Επέκταση σε 10 χώρες. Προσθέτει 15 νέους προορισμούς και για το δίκτυο της Αθήνας.

Aegean: Αρχίζει δρομολόγια σε δέκα νέες χώρες

Επέκταση σε νέους προορισμούς, αύξηση των προσφερόμενων θέσεων αλλά και μεγέθυνση του στόλου με την προσθήκη νέων αεροσκαφών προβλέπουν τα σχέδια της Aegean Airlines για την νέα χρονιά.

Το 2015, όπως ανέφερε σήμερα από το Ηράκλειο ο αντιπρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς, ο αριθμός του στόλου θα φτάσει στα 56 αεροσκάφη. Η αύξηση του στόλου θα δώσει στην εταιρεία τη δυνατότητα να αυξήσει και τις διαθέσιμες θέσεις φτάνοντας στα 15 εκατομμύρια.

Έμφαση στην αγορά εξωτερικού από την Αθήνα

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη στο δίκτυο της Αθήνας την επόμενη χρονιά θα προστεθούν 15 νέοι προορισμοί. Η ανάπτυξη, για μια ακόμη φορά έχει ως κύριο στόχο την αγορά εξωτερικού όπου θα προστεθούν πτήσεις προς την Σκανδιναβία, αλλά την Τεχεράνη, το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, το Κουβέιτ αλλά και το Γερεβάν της Αρμενίας.

Στην ελληνική αγορά προστίθεται μόνο ένας νέος προορισμός προς την Πρέβεζα, μετά από συνεργασία που επιτεύχθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση. Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη πρόκειται για έναν προορισμό που είναι δύσκολο να πετύχει, ωστόσο ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το νέο δρομολόγιο θα τύχει της στήριξης που χρειάζεται ώστε να καθιερωθεί.

Πέρα από την ανάπτυξη προς το εξωτερικό το 2015 θα υπάρξει και μεγάλη ενίσχυση του αριθμού των προσφερόμενων θέσεων για πολλά μικρότερα νησιά.

Συνολικά οι διαθέσιμες θέσεις από την πρωτεύουσα προς όλους τους προορισμούς θα φτάσουν στα 11,5 εκατομμύρια.

Ο κ. Βασιλάκης χαρακτήρισε μεγάλο ανταγωνιστή της Αθήνας την Κωνσταντινούπολη κάνοντας αναφορά τόσο στις Τουρκικές Αερογραμμές όσο και στις υποδομές αεροδρομίου που έχουν δημιουργηθεί στην πόλη.

Αναλυτικότερα το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει δίκτυο 134 προορισμών, 100 εξωτερικού και 34 εσωτερικού, σε 42 χώρες και στην Ελλάδα, με 2 εκατ. περισσότερες από ό,τι το 2014. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται από έναν από τους νεότερους στόλους στην Ευρώπη μετά την πρόσφατη επένδυση σε επιπλέον καινούργια Airbus A320ceo.

Στο δίκτυο πτήσεων της AEGΕAN για το 2015 προστίθενται 10 νέες χώρες (Ολλανδία, Μάλτα, Κουβέιτ, Φινλανδία, Σαουδική Αραβία, Εσθονία, Νορβηγία, Ιράν, Αρμενία, Κροατία) και 16 διεθνείς προορισμοί (Ελσίνκι, Τουλούζη, Ντοβίλ, Μετς, Νάπολη, Πίζα, Μάλτα, Άμστερνταμ, Κουβέιτ, Πάφος, Ριάντ, Ταλίν, Όσλο, Τεχεράνη, Ντουμπρόβνικ, Γερεβάν), ενώ αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των προορισμών και η συχνότητα των δρομολογίων σε χώρες πηγές τουρισμού όπως Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Αγγλία και Γερμανία.

14 νέοι προορισμοί από Ηράκλειο

Ο σχεδιασμός της Aegean για το επόμενο έτος δίνει μεγάλη βαρύτητα και στην ανάπτυξη των υπόλοιπων βάσεων της εταιρείας. Αναφερόμενος ειδικά στη βάση του Ηρακλείου ο κ. Βασιλάκης τόνισε ότι έχει καταγράφει πολύ μεγάλη αύξηση των μεγεθών του τα τελευταία χρόνια αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μέσα σε διάστημα μόλις δύο ετών οι επιβάτες αυξήθηκαν κατά 500.000. Την επόμενη χρονιά προστίθενται 14 νέοι τακτικοί προορισμοί από το Ηράκλειο.

Οι συνολικές προσφερόμενες θέσεις από την πόλη της Κρήτης θα προσεγγίσουν τα 2 εκατομμύρια. Επίσης πολύ σημαντική εξέλιξη θεωρείται η αλλαγή της δομής των πτήσεων οι οποίες σε μεγάλο ποσοστό μετατρέπονται από charter σε τακτικές.

Αναφερόμενος στον πρώτο χρόνο εξαγοράς της Olympic Air από την Aegean Airlines ο κ. Βασιλάκης σημείωσε ότι οι δύο εταιρείες θα έχουν φέτος περισσότερους από 10 εκατομμύρια επιβάτες. Αποτιμώντας αυτό το διάστημα ο ίδιος σημείωσε ότι καταγράφηκε αύξηση του συνολικού αριθμού των εργαζομένων κατά 250 άτομα τον πρώτο χρόνο. Επίσης σημειώθηκε αύξηση της κίνησης εσωτερικού κατά 16 % σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Τέλος ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Aegean «12 μήνες 12 καλά Νέα για Εσάς», σύμφωνα με το οποίο η εταιρία θα παρουσιάζει κάθε μήνα του 2015 και ένα νέο προϊόν, μια νέα υπηρεσία. Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με τη διοίκηση, υποστηρίζεται η στρατηγική της δέσμευση να φέρει ακόμα πιο κοντά τις οικογένειες, τους επαγγελματίες, τους νέους, τους πιστούς της επιβάτες στα ταξίδια που επιθυμούν να κάνουν.

Κεφαλογιάννη: Δομικός ο ρόλος των μεταφορών για τον τουρισμό

Παρούσα στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος της Aegean για την επόμενη χρονιά ήταν και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία τόνισε ότι το 2014 ο ελληνικός τουρισμός συμπλήρωσε έναν αιώνα παρουσία στη διεθνή τουριστική αγορά και βρίσκεται πλέον σε φάση ωριμότητας.

Η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι οι εξελίξεις δεν είναι τυχαίες ούτε συμπωματικές αλλά αποτέλεσμα δουλειάς και σχεδίου. Τα έσοδα από το τουρισμό, της κρουαζιέρας περιλαμβανομένης, το 2013 έφτασαν στα 15 δισεκατομμύρια ευρώ και εκτιμάται ότι φέτος αλλά και του χρόνου θα κινηθούν ακόμη υψηλότερα σημείωσε η υπουργός, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση επιδιώκει τα μέγιστα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη από τον τουρισμό.

Η υπουργός Τουρισμού σημείωσε ακόμη ότι είναι δομικός ο ρόλος του τομέα των μεταφορών και ιδιαίτερα της αερομεταφορά στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός εμφανίστηκε μάλλον απαισιόδοξος σε σχέση με τα έργα εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης σημειώνοντας ότι θα απαιτηθεί διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών για την ολοκλήρωσή τους. Τα έργα αναβάθμισης ξεκινούν άμεσα τόνισε, ωστόσο υπάρχουν χρονοβόρες διαδικασίες που πρέπει να γίνουν όπως είναι για παράδειγμα η τροποποίηση το γενικού πολεοδομικού σχεδίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v