Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΔΑΠ: Γιατί βάλαμε «χέρι» στους λογαριασμούς του δήμου Φιλαδέλφειας

Ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας ενημερώθηκε και κλήθηκε πολλές φορές από την ΕΥΔΑΠ για τη ρύθμιση των οφειλών του, ύψους 203.269,69 ευρώ, ουδέποτε όμως απάντησε επίσημα στις προτάσεις της εταιρείας, αναφέρει η ΕΥΔΑΠ.

ΕΥΔΑΠ: Γιατί βάλαμε «χέρι» στους λογαριασμούς του δήμου Φιλαδέλφειας
Με αφορμή δημοσιεύματα με θέμα τις οφειλές από υδροδότηση ορισμένων Δήμων της Αττικής και με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας η ΕΥΔΑΠ διευκρινίζει ότι:

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) 38560/ 26-9-2013 όλες οι οφειλές των ΟΤΑ, έως τον Απρίλιο του 2013, ύψους 148,6 εκ. ευρώ, εξοφλήθηκαν από το Δημόσιο. Με την ίδια ΚΥΑ εξαιρέθηκαν οι οφειλές που αφορούσαν σε σχολεία.

H ΕΥΔΑΠ στη συνέχεια, λαμβάνοντας υπόψη τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, προσέφερε στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης περαιτέρω δυνατότητες ρύθμισης των νέων οφειλών τους, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.

Ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας ενημερώθηκε και κλήθηκε πολλές φορές από την ΕΥΔΑΠ για τη ρύθμιση των οφειλών του, ύψους 203.269,69 ευρώ, ουδέποτε όμως απάντησε επίσημα στις προτάσεις της εταιρείας οι οποίες ήταν εξαιρετικά ευνοϊκές και προέβλεπαν απαλλαγή από προσαυξήσεις ποσού ύψους 60.904,99 ευρώ, μειώνοντας το τελικό ποσό των οφειλών στα 142.364,70 ευρώ, και την εξόφληση του σε 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Επισημαίνεται ότι :

• Η ΕΥΔΑΠ ουδέποτε διέκοψε την υδροδότηση ενός σχολείου ή παιδικού σταθμού
σε περίοδο λειτουργίας, ανεξαρτήτως του ύψους των οφειλών του Δήμου, παρά το γεγονός ότι πολλές από αυτές εκκρεμούσαν για περισσότερο από 10 χρόνια.

• Η ΕΥΔΑΠ εφαρμόζοντας τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, όπου προβλέπεται μεταξύ άλλων και η κατάσχεση εις χείρας τρίτων, εφαρμόζει απλώς και μόνο το Νόμο χωρίς διακρίσεις, ισότιμα προς όλους τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

• Η ΕΥΔΑΠ έχει αποδείξει επανειλημμένως, στη δύσκολη οικονομική κρίση που βιώνουν τα νοικοκυριά, ότι έχει σταθεί αρωγός εφαρμόζοντας κοινωνικό τιμολόγιο αλλά και στήριξη στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (τρίτεκνες, πολύτεκνες, μονογονεϊκές οικογένειες και υπερήλικες) όπως επίσης και σε ιδρύματα φιλανθρωπικού χαρακτήρα, αναφέρει στην ανακοίνωση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v