Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωκλινική: Πρωτοποριακή επέμβαση αφαίρεσης ινομυώματος

Την αφαίρεση ινομυώματος μεγέθους 17 εκατοστών με ρομποτικά υποβοηθούμενη λαπαροσκόπηση ανακοίνωσε η Ευρωκλινική Αθηνών.

Ευρωκλινική: Πρωτοποριακή επέμβαση αφαίρεσης ινομυώματος
Η Ευρωκλινική Αθηνών ανακοινώνει την αφαίρεση ινομυώματος μεγέθους 17 εκατοστών με ρομποτικά υποβοηθούμενη λαπαροσκόπηση από την κ. Βασιλική Χατζηραφαήλ, διευθύντρια του Γυναικολογικού Τμήματος στη Ρομποτική και Λαπαροσκοπική Χειρουργική.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η εταιρία, η επέμβαση αυτή αποτελεί σημαντικό ιατρικό επίτευγμα που καθιστά την Ευρωκλινική σημείο αναφοράς για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τόσο μεγάλων ινομυωμάτων με τη ρομποτική χειρουργική μέθοδο.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η μέχρι σήμερα διεθνής εμπειρία αφορά κατά βάση αφαίρεση ινομυωμάτων με μέγεθος μέχρι 12 εκατοστά.

Σημειώνεται ότι η ρομποτικά υποβοηθούμενη λαπαροσκόπηση είναι η πλέον σύγχρονη και ασφαλής μέθοδος χειρουργικής αντιμετώπισης ινομυωμάτων, γιατί απαιτεί μόνο μία ημέρα νοσηλείας, ελαχιστοποιεί τον μετεγχειρητικό πόνο και δεν έχει το αντιαισθητικό αποτέλεσμα της μεγάλης χειρουργικής τομής που απαιτείται στην ανοικτή κλασική χειρουργική επέμβαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v