Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Τα σχέδια για μέρισμα & θυγατρικές εξωτερικού

Η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια θα «ξαναζωντανέψει» χορηγήσεις ύψους 1-1,5 δισ. ευρώ, εκτίμησε η διοίκηση της Τ. Πειραιώς στο conference call. Σύντομα η επιστροφή στην κερδοφορία. Πρόβλεψη για αύξηση χορηγήσεων. Σε ποιες αγορές «μένει» η τράπεζα.

Πειραιώς: Τα σχέδια για μέρισμα & θυγατρικές εξωτερικού

Η συνεχόμενη κερδοφορία και η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας αποτελούν τα κλειδιά που θα ενθαρρύνουν τις αρμόδιες αρχές και την Κομισιόν να επιτρέψει την διανομή μερίσματος, τόνισαν τα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, χωρίς όμως να προσδιορίσουν το πότε θα γίνει αυτό.

Σημείωσαν ότι η χώρα επιστρέφει στην ανάκαμψη και πως είναι η κατάλληλη ευκαιρία για την τράπεζα να επαναπροσδιορίσει την κυρίαρχη θέση της στην αγορά.

Χαρακτήρισαν θετικό το νομοσχέδιο για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια και τόνισαν ότι η ρύθμιση των στεγαστικών δανείων θα γίνει από τις αρχές του 2015 κατά περίπτωση. Με την εφαρμογή του νόμου υπάρχει δυνατότητα να επανέλθουν στην ζωή δάνεια προς μικρές επιχειρήσεις ύψους 1-1,5 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την επιστροφή της Τράπεζας Πειραιώς στην κερδοφορία είπαν πως αυτό θα γίνει σύντομα, εντός των επόμενων μηνών, ενώ εκτίμησαν ότι μέχρι το 2017 θα υπάρξει αύξηση χορηγήσεων κατά 6%-7%.

Στο μέτωπο των θυγατρικών του εξωτερικού, στόχος της τράπεζας είναι να παραμείνει σε αγορές που διαθέτουν προοπτικές ανάπτυξης. Μεταξύ αυτών είναι η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Κύπρος.

Αντίθετα, η παρουσία στην Αλβανία, την Ουκρανία και στην Αίγυπτο θα μειωθεί, ωστόσο η τράπεζα θα διατηρήσει με κάποιον τρόπο την παρουσία της.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v