Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Νέο μήνυμα Ζίγκλερ προς τους πράκτορες για VLTs

"Ηρθε η ώρα της δράσης" για τα VLTs υποστήριξε ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ Καμίλ Ζίγκλερ κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα εννεαμήνου. Τι είπε για το χρονοδιάγραμμα και τις διαπραγματεύσεις με την ομοσπονδία των πρακτόρων

ΟΠΑΠ: Νέο μήνυμα Ζίγκλερ προς τους πράκτορες για VLTs

 Νέο μήνυμα προς τους πράκτορες έστειλε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Καμίλ Ζίγκλερ, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τα αποτελέσματα εννεαμήνου. Απαντώντας σε ερώτηση για το χρονοδιάγραμμα εγκατάστασης των VLTs, υποστήριξε πως η διοίκηση του οργανισμού υπέβαλλε ξεκάθαρη και δίκαιη πρόταση για τα Gaming Halls (τις αίθουσες στις οποίες θα εγκατασταθούν VLTs), αλλά" η ομοσπονδία (ΠΟΕΠΠΠ) επιμένει σε ένα μοντέλο που καθιστά μη βιώσιμη" την επένδυση στις παιχνιδομηχανές και προκαλεί σοβαρά εμπόδια στη διαχείριση και τον έλεγχο από τις εποπτικές αρχές. Τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις με την ομοσπονδία έχουν μεγαλύτερη διάρκεια από την αναμενόμενη και πως τώρα «είναι η ώρα της δράσης». Επανέλαβε, όμως, πως οι τρεις εναλλακτικές προτάσεις που κατέθεσε η διοίκηση προς τους πράκτορες για τα VLTs δείχνουν την διάθεση της εταιρείας για καλή συνεργασία με το δίκτυο συνεργατών της.

Για το χρονοδιάγραμμα, ο κ. Ζίγκλερ υποστήριξε πως τα πρώτα VLTs θα εγκατασταθούν στις αρχές του δευτέρου τριμήνου με στόχο να έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και των 16.500 παιχνιδομηχανών, που διαχειρίζεται άμεσα ο ΟΠΑΠ, μέχρι το τέλος του 2015. Ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ επισημοποίησε πως έχουν επιλεγεί τέσσερις προμηθευτές για τα VLTs και συγκεκριμένα οι εταιρείες Inspired Gaming (Βρετανία), Spielo (ανήκει στον όμιλο της GTECH), WMS (του αμερικανικού ομίλου Scientific Games) και η τσέχικη Synot. Τόνισε, επίσης, πως το μοντέλο που θα ακολουθήσει ο ΟΠΑΠ με τους προμηθευτές των VLTs θα είναι αυτό του revenue sharing (θα μοιράζονται δηλαδή τα έσοδα από τις μηχανές). Οι συζητήσεις με τους τέσσερις προμηθευτές βρίσκονται σε τελικό στάδιο, ενώ προχωρά και η ανάπτυξη του κεντρικού συστήματος διαχείρισης από την GTECH.

Για το Διαδικτυακό Στοίχημα, η διοίκηση του ΟΠΑΠ επανέλαβε πως οι 24 προσωρινά αδειοδοτημένες εταιρείες λειτουργούν «σε γκρίζα περιοχή». Τόνισε, όμως, πως στο τρίτο τρίμηνο υπήρξε βελτίωση της παρουσίας του ΟΠΑΠ, χωρίς αυτό να σημαίνει καλύπτονται οι στόχοι που είχαν τεθεί. Σε ερώτηση για πιθανές ρυθμιστικές αλλαγές στο συγκεκριμένο τομέα, η διοίκηση αναφέρθηκε στο γεγονός πως από το νέο έτος καθίσταται πιο αυστηρή η διαφήμιση και γενικότερα η προβολή των τυχερών παιχνιδιών εξέλιξη που θα πλήξει τους προσωρινά αδειοδοτημένους καθώς ο ΟΠΑΠ έχει ήδη εναρμονιστεί με το συγκεκριμένο καθεστώς. Επισημάνθηκε επίσης ο πρόσφατος κανονισμός για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω τυχερών παιχνιδιών και η συνεργασία του οργανισμού με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) στο συγκεκριμένο τομέα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο προμέρισμα των 0,23 ευρώ ανά μετοχή που αναμένεται να εγκριθεί στην έκτακτη γενική συνέλευσης της 18ης Δεκεμβρίου και στο γεγονός ότι τα καλά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου δείχνουν πως θα επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις της διοίκησης για το σύνολο του έτους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v