Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σιδενόρ: Συρρικνώθηκαν οι ζημιές στο εννεάμηνο

Τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στο πρώτο εννεάμηνο του 2014 σε ζημιές 35,7 εκ. ευρώ έναντι ζημιών 67,0 εκ. ευρώ το πρώτο εννεάμηνο του 2013.

Σιδενόρ: Συρρικνώθηκαν οι ζημιές στο εννεάμηνο

Σημαντική βελτίωση παρουσίασαν τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου Σιδενόρ το πρώτο εννεάμηνο του 2014, έναντι του πρώτου εννεαμήνου του 2013.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι βασικοί λόγοι ήταν η μείωση του κόστους παραγωγής, η αύξηση των πωλήσεων στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα της μερικής επανεκκίνησης ορισμένων δημοσίων έργων, ο συνεχής εμπλουτισμός της προϊοντικής γκάμας και οι αυξημένες πωλήσεις πλατέων προϊόντων στις Η.Π.Α και ειδικών χαλύβων, καθώς και η περαιτέρω αξιοποίηση των παραγωγικών επενδύσεων των τελευταίων ετών.

Σημειώνεται πάντως το γεγονός ότι η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στην Ελλάδα εξακολουθεί να εμφανίζεται πολύ μειωμένη.

Συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών στο πρώτο εννεάμηνο του 2014 διαμορφώθηκε στα ίδια επίπεδα με το πρώτο εννεάμηνο του 2013 και συγκεκριμένα σε 609,2 εκ. ευρώ έναντι 610,9 εκ. ευρώ πέρυσι.

Το μικτό περιθώριο κέρδους, διαμορφώθηκε σε 57 εκ. ευρώ, έναντι 45 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013, απόρροια του περιορισμού του κόστους παραγωγής.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) ενισχύθηκαν σημαντικά και διαμορφώθηκαν σε 17,5 εκ. ευρώ έναντι 8,4 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Επίσης σημαντική βελτίωση παρουσίασαν και τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας τα οποία διαμορφώθηκαν στο πρώτο εννεάμηνο του 2014 σε ζημιές 35,7 εκ. ευρώ (ζημιές 0,3711 ευρώ ανά μετοχή) έναντι ζημιών 67,0 εκ. ευρώ (ζημιές 0,6004 ευρώ ανά μετοχή) το πρώτο εννεάμηνο του 2013.

Ο Όμιλος Σιδενόρ, παρά τις συνεχιζόμενες αρνητικές συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο του χάλυβα στην Ελλάδα και διεθνώς, συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού του προγράμματος, με βασικούς πυλώνες στρατηγικής την περαιτέρω βελτίωση του μεταβλητού κόστους παραγωγής, τη συνεχή βελτιστοποίηση του κεφαλαίου κίνησης, τον περαιτέρω εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου προϊόντων, την ενίσχυση των εξαγωγών, καθώς και την επέκταση των δραστηριοτήτων του Ομίλου σε νέες αγορές του εξωτερικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v