Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες επενδύσεις στην ατζέντα της Φουρλής για το 2015

Με έστω «χαμηλή ταχύτητα» ο όμιλος δείχνει να απομακρύνεται από τα επίπεδα των προηγούμενων ετών, διατυπώνοντας μάλιστα πρόβλεψη για κερδοφορία το 2015. Οι νέες επεκτάσεις και τα σχέδια ανάπτυξης για την επόμενη χρήση.

Νέες επενδύσεις στην ατζέντα της Φουρλής για το 2015

Επιστροφή σε έστω λελογισμένες επενδύσεις επέκτασης το 2015–τόσο στα υφιστάμενα όσο και σε νέα λιανικά concepts- δοκιμάζει ο όμιλος Φουρλή, σηματοδοτώντας μ'αυτό τον τρόπο την ευνοικότερη αντίληψη της διοίκησης του ομίλου για την πορεία του το προσεχές διάστημα.

Ως επιστέγασμα αυτής της βελτιωμένης προοπτικής, η διοίκηση του ομίλου ανάφερε στο πλαίσιο ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα εννεαμήνου του 2014, ότι το 2015 εκτιμά ότι θα παρουσιάσει θετικό αποτέλεσμα στην γραμμή της κερδοφορίας του.

Ήδη στο εννεάμηνο του 2014, ο όμιλος κατέγραψε θετικές επιδόσεις τόσο μέσω Intersport όσο και μέσω ΙΚΕΑ, η οποία για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια εμφάνισε αύξηση πωλήσεων και στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, το concept της ΙΚΕΑ ενισχύεται από τη λειτουργία τόσο των pick up points όσο και από το ηλεκτρονικό κατάστημα του λάνσαρε μόλις το Σεπτέμβριο. Οι δε δυναμική των νέων καναλιών εκτιμάται ότι θα αντιπροσωπεύσει το 5% του συνολικού τζίρου που θα πραγματοποιήσει η ΙΚΕΑ στην Ελλάδα το 2014.

Η δε Intersport τρέχει με διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης σε όλες τις αγορές ευθύνης του ομίλου Φουρλή και προγραμματίζει την προσθήκη δύο νέων καταστημάτων έως το τέλος του έτους και τη δημιουργία 8-10 σημείων μέσα στο 2015.

Επιπλέον ενισχύει τις υποδομές της με τη δημιουργία νέου logistic center, το οποίο εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει στο β' τρίμηνο του νέου έτους. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη θυγατρική του ομίλου Φουρλή προχώρησε πρόσφατα σε αναδιάρθρωση δανεισμού συνάπτοντας δάνειο 25 εκατ.ευρώ, 5ετούς διάρκειας με επιτόκιο 5,5%, μετά από εγγύηση που παρείχε η μητρική.

ΝΕΑ ΣΧΕΔΙΑ

Για το 2014, το σύνολο των επενδύσεων του ομίλου διαμορφώνεται στα 12 εκατ.ευρώ, ποσό που αναμένεται να διατηρηθεί και στην επόμενη χρήση για την υλοποίηση των νέων επεκτάσεων.

Ετσι, ο όμιλος προγραμματίζει τη δημιουργία νέου pick up point στη Βάρνα της Βουλγαρίας αλλά και τη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων της φίρμας τόσο στη Βουλγαρία όσο και στην Κύπρο. Παράλληλα, επεκτείνει την δραστηριότητα του στη λιανική αθλητικών ειδών εγκαινιάζοντας τη νέα αλυσίδα Athlete's Foot (ομόσταβλη του γκρούπ Interpsort) μέσα στο 2015 με 2 καταστήματα σε Ελλάδα και Τουρκία, μεσοπρόθεσμο ορίζοντα 5-7 ετών το συγκεκριμένο δίκτυο να αγγίξει τα 50 σημεία στις συγκεκριμένες αγορές.

Πέραν των επεκτάσεων ο όμιλος βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης αποεπένδυσης από τη χονδρική ηλεκτρικών αλλά και στην αποδέσμευση από τη συμφωνία συνεργασίας με τηn εταιρία ένδυσης New Look.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v