Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΤΕ Ασφαλιστική: «Τα βρήκαν» ERGO και εργαζόμενοι

Τη διασφάλιση των αποδοχών έως τον Μάρτιο του 2016, περιορισμένες αυξήσεις αποδοχών αλλά και καταβολή μισού μισθού ως μπόνους μέσα στο 2015 προβλέπει η συμφωνία των εργαζομένων της ΑΤΕ Ασφαλιστικής με τον μελλοντικό ιδιοκτήτη ERGO. Πού «κολλάει» η ολοκλήρωση του deal.

ΑΤΕ Ασφαλιστική: «Τα βρήκαν» ERGO και εργαζόμενοι

Πριν ακόμη ολοκληρωθεί η μεταφορά των μετοχών της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στον γερμανικό Όμιλο Ergo, ικανοποίηση επικρατεί στους εργαζόμενους της ασφαλιστικής εταιρείας, καθώς ο μελλοντικός ιδιοκτήτης έσπευσε να προχωρήσει με αυτούς σε συμφωνία.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους της ΑΤΕ, πρόκειται «για μια αξιοπρεπή συμφωνία, που μάλιστα γίνεται σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης».

Η συμφωνία περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- τη διασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων έως τον Μάρτιο του 2016, κάποιες περιορισμένες αυξήσεις αποδοχών που είναι συνάρτηση του χρόνου εργασίας, αλλά και την καταβολή μισού μισθού ως μπόνους μέσα στο 2015.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η κίνηση αυτή των Γερμανών έρχεται να εξασφαλίσει τους εργαζόμενους της ΑΤΕ Ασφαλιστικής και να διαφυλάξει τα συμφέροντα της εταιρείας σε μια μεταβατική περίοδο, όπως η τρέχουσα.

Μέχρι σήμερα την έγκρισή τους για το deal ERGO-Πειραιώς έχουν δώσει τόσο η Επιτροπή Ανταγωνισμού, όσο και η Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ θέμα χρόνου εκτιμάται πως είναι και το «ΟΚ» του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Αντίθετα, φαίνεται να έχει προκύψει ένα διαδικαστικό-τεχνικό ζήτημα με τη θυγατρική της ΑΤΕ στη Ρουμανία, το οποίο εκτιμάται ότι θα επιλυθεί και έτσι θα ληφθεί και η έγκριση του Ρουμάνου επόπτη.

Μετά την μεταβίβαση των μετοχών της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στην ERGO θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες (προεργασία φαίνεται πως ήδη έχει ξεκινήσει) συγχώνευσης με την ERGO Hellas, με το θέμα του ονόματος της ΑΤΕ Ασφαλιστικής να παραμένει σε εκκρεμότητα (λέγεται ότι γίνονται έρευνες και πως μεταξύ άλλων εξετάζεται το ενδεχόμενο μιας σύνθετης ονομασίας για κάποιο τουλάχιστον χρονικό διάστημα).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v