Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο παιχνίδι των εξαγορών μπαίνει ο όμιλος Μαρινόπουλου

Τη σκυτάλη στη νέα φάση συγκέντρωσης στον κλάδο του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων φαίνεται να παίρνει ο Μαρινόπουλος. Ενδιαφέρον από το σύνολο των "μεγάλων" για την πατρινή αλυσίδα Κρόνος.

Στο παιχνίδι των εξαγορών μπαίνει ο όμιλος Μαρινόπουλου

Μπροστά σε ένα ακόμη μεγάλο deal, βρίσκεται ο κλάδος του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων. Αυτή τη φορά το ενδιαφέρον έχει μετατοπιστεί στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην αλυσίδα "ΚΡΟΝΟΣ".

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr η Πατρινή αλυσίδα, με ισχυρή παρουσία, μερίδιο και όνομα στην πρωτεύουσα της Πελοποννήσου έχει δεχτεί κρούση απ' όλους τους μεγάλους του κλάδου, δηλαδή τις αλυσίδες Μαρινόπουλος, ΑΒ Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πιο κοντά στην απόκτησή της φέρεται να βρίσκεται η αλυσίδα Μαρινόπουλος, -σ.σ. πηγές από την αγορά υποστηρίζουν ότι έχει υπογραφεί και σχετικό προσύμφωνο-, κάτι πάντως που δεν επιβεβαιώνεται από την πλευρά της Πατρινής αλυσίδας.

Στην περίπτωση που επαληθευθούν αυτές οι πληροφορίες, -σ.σ. καλά πηγές που παρακολουθούν την υπόθεση υποστηρίζουν ότι το deal θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες- τότε θα μιλάμε για αλλαγή σκηνικού, αυτή τη φορά στη Δυτική Ελλάδα.

Η αλυσίδα ΚΡΟΝΟΣ, η οποία διαθέτει σήμερα 17 καταστήματα, εμφάνισε πέρυσι τζίρο 36,572 εκατ. ευρώ από 37,250 εκατ. ευρώ το 2012 και 34,058 εκατ. ευρώ το 2011 ενώ τα κέρδη προ φόρων της διαμορφώθηκαν στις 250.781 ευρώ, από 296.398 ευρώ το 2012 και 392.415 ευρώ το 2011.

Η αλυσίδα, ιδρυτής της οποίας είναι ο κ. Νικόλαος Καρακίτσος, που το 1968 έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα σε ένα παντοπωλείο, ιδρύθηκε το 1981 οπότε και λειτούργησε το πρώτο κατάστημα στην Γ' Ορειβατικού 42.

Επόμενο βήμα το 1982 το κατάστημα της οδού Ιώνιας, ενώ η πορεία του ομίλου συνεχίσθηκε με την ίδρυση του καταστήματος της οδού Κανακάρη το 1987 και ακολούθησαν τα υπόλοιπα καταστήματα ενώ το 2000 δημιουργείται η κεντρική αποθήκη 2.000 τ.μ. στα Ζαρουχλέϊκα Πατρών καθώς και το κεντρικό λογιστήριο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 2008 δημιουργείται κατάστημα οικιακών ειδών με την ονομασία Κρόνος Stock Shop.

Εκτός από το οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων οι επιχειρήσεις του Νικόλαου Καρακίτσου έχουν επεκταθεί και στο χώρο των παιχνιδιών με το πολυκατάστημα παιχνιδιών "PANDA" ενώ το 2009 μαζί με το φίλο του Ιωάννη Κοντοθεόδωρο προχώρησαν στην αγορά και τη δημιουργία του εμπορικού κέντρου "PLANET" στην Ν.Ε.Ο Πατρών - Αθηνών. Στο συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο εδρεύει και το 16ο κατάστημα "ΚΡΟΝΟΣ" και το δεύτερο πολυκατάστημα παιχνιδιών "PANDA".

Η εταιρεία είναι μέλος του ομίλου αγορών ΕΛΟΜΑΣ, ενώ δραστηριοποιείται και στην παραγωγή τυροκομικών προϊόντων, με τη μονάδα ΧΕΛΜΟΣ, η οποία έχει γίνει σε συνεργασία με τον κ. Αλέκο Καρκούλια. Τέλος, η εταιρεία αναπτύσσει τις δραστηριότητες της και στην αγορά Catering με την εταιρεία TROFOMAR.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v