Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Στα €6,38 εκατ. μειώθηκαν τα κέρδη εννεαμήνου

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους που αντιστοιχούν στους ιδιοκτήτες της μητρικής, ανήλθαν σε € 6.385 χιλ., έναντι € 7.184 χιλ. της αντίστοιχης προηγούμενης περιόδου.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Στα €6,38 εκατ. μειώθηκαν τα κέρδη εννεαμήνου

H βιομηχανία γάλακτος Κρι-Κρι δημοσίευσε τις οικονομικές καταστάσεις ενιαμήνου 2014.

Σε εταιρικό επίπεδο, ο κύκλος εργασιών για τα προϊόντα ανήλθε σε € 53.138 χιλ. έναντι € 57.492 χιλ. το 2013 (μειωμένος 7,6%).

Σημειώνεται ότι το κονδύλι του κύκλου εργασιών όπως εμφανίζεται στην κατάσταση συνολικών εσόδων (€66.998 χιλ.) περιλαμβάνει επιπλέον ποσό €13.860 χιλ. που αφορά σε πωλήσεις υλικών παραγωγής προς τις συνεργαζόμενες παραγωγικές μονάδες.

Αντίστοιχα, τα μεγέθη της κερδοφορίας της εταιρείας διαμορφώνονται ως εξής:

- τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανήλθαν σε €8.294 χιλ έναντι €9.887 χιλ. το ενιάμηνο 2013.

- Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε € 7.205 χιλ., έναντι € 8.148 χιλ. το ενιάμηνο 2013.

- Τέλος, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους, ανήλθαν σε € 6.378 χιλ., έναντι € 7.189 χιλ. το ενιάμηνο 2013.

Σε επίπεδο ομίλου, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους που αντιστοιχούν στους ιδιοκτήτες της μητρικής, ανήλθαν σε € 6.385 χιλ., έναντι € 7.184 χιλ. της αντίστοιχης προηγούμενης περιόδου.

Σημειώνεται ότι στα μεγέθη της κερδοφορίας της τρέχουσας περιόδου, περιλαμβάνεται και ποσό €976 χιλ. περίπου που προέκυψε από το διακανονισμό της ασφαλιστικής αποζημίωσης και εμφανίζεται στο κονδύλι Λοιπών Εσόδων της Κατάστασης Αποτελεσμάτων.

Αναφορικά με την επενδυτική δραστηριότητα, ολοκληρώθηκε, πλέον, η κατασκευή της νέας, υπερσύγχρονης μονάδας γιαουρτιού, αποκαθιστώντας πλήρως την παραγωγική λειτουργία της μονάδας, η οποία αναμένεται να υποστηρίξει αποτελεσματικά την αναπτυξιακή δυναμική της εταιρείας στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Η επένδυση, συνολικού προϋπολογισμού €20.027 χιλ., πραγματοποιήθηκε στο χώρο των κεντρικών εγκαταστάσεών της εταιρείας στις Σέρρες και περιλαμβάνει την κατασκευή νέας παραγωγικής μονάδας, με τους αναγκαίους αποθηκευτικούς χώρους υλικών και ετοίμων προϊόντων, συνολικής κάλυψης 12.000 τ.μ.

Το νέο εργοστάσιο γιαουρτιού έχει διπλάσια παραγωγική δυναμικότητα από το προηγούμενο και αναμένεται να απασχολεί περισσότερους από 70 εργαζόμενους. Η κατασκευή της νέας μονάδας έχει ενταχθεί στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου ν.3908/11 και αναμένεται η λήψη επιχορήγησης 30%, ήτοι €6.008 χιλ. περίπου.

Στον κλάδο των γαλακτοκομικών, λόγω της παραγωγής των προϊόντων μας σε παραγωγικές μονάδες τρίτων για περίπου 8,5 μήνες, η προσπάθεια της εταιρίας επικεντρώθηκε στη διατήρηση της ομαλής τροφοδοσίας της αγοράς, περιορίζοντας την εμφάνιση ελλείψεων στην αγορά στο ελάχιστο δυνατό.

Ωστόσο, η απορρύθμιση της εφοδιαστικής αλυσίδας οδήγησε στην εμφάνιση πρόσκαιρων ελλείψεων και επακόλουθα στη μείωση του συνολικού όγκου πωλήσεων. Πλέον, με την έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας και την ομαλοποίηση της τροφοδοσίας της αγοράς προσβλέπουμε στην αύξηση των πωλήσεων. Οι πωλήσεις γαλακτοκομικών παρουσίασαν μείωση 12,8% και διαμορφώθηκαν σε €29.601 χιλ έναντι €33.937 χιλ στην αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο.

Αναφορικά με το παγωτό, οι πωλήσεις στο ενιάμηνο 2014, εμφανίζουν μικρή αύξηση κατά 1,5% και διαμορφώνονται σε €23.537 χιλ έναντι €23.187 χιλ στην αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο, μολονότι η άσχημη οικονομική συγκυρία συνεχίζει να επιδρά αρνητικά στον κλάδο, πιέζοντας το συνολικό μέγεθος της αγοράς. Ωστόσο, στη βάση της υλοποίησης της αναπτυξιακής στρατηγικής, η εταιρεία προώθησε ενεργά την επέκταση του δικτύου της, ενσωματώνοντας νέα σημεία πώλησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v