Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Spider: Διαπργματεύεται αναχρηματοδότηση από τράπεζες

Σε συμφωνία με τις τράπεζες για την περαιτέρω αναχρηματοδότησή της, στην αύξηση του τζίρου και στο συνεχή έλεγχο στα κόστη προσβλέπει η Spider για βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών και έξοδο από την επιτήρηση.

Spider: Διαπργματεύεται αναχρηματοδότηση από τράπεζες
Η μεταλλοβιομηχανία Spider γνωστοποιεί ότι συνεχίζει τις προσπάθειές της για τη βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών και κατ' επέκταση την άρση των αιτιών που οδήγησαν τις μετοχές της στην κατηγορία της Επιτήρησης.

Όπως σημειώνει, η εταιρία και όμιλος κατόρθωσαν στο εννεάμηνο της χρήσης 2014 μέσα από τον συνεχή περιορισμό των λειτουργικών τους δαπανών να βελτιώσουν αισθητά τα αρνητικά EBITDA, καθώς και τα αποτελέσματα προ και μετά από φόρους σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της χρήσης 2013.

Παρ' όλα αυτά, η μη δυναμική ανάκαμψη του κύκλου εργασιών της εταιρίας κατά κύριο λόγο, δεν επιτρέπει προς το παρόν την αναστροφή των αρνητικών αποτελεσμάτων τόσο για την εταιρία, όσο και για τον όμιλο.

Επιπλέον, τονίζεται ότι η εταιρία έχει ανεκτέλεστες παραγγελίες τόσο μέσω διαγωνισμών του Δημοσίου για συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων όσο και από μεγάλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του λιανικού εμπορίου (super markets κλπ), για την προμήθεια συστημάτων εξοπλισμού των νέων καταστημάτων που δημιουργούνται συνεχώς τόσο στον Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Ωστόσο, οι παραγγελίες αυτές δε δύνανται να εκτελεστούν μαζικά εξαιτίας των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει η εταιρία, γεγονός το οποίο δεν της επιτρέπει να έχει συνεχή ροή προμήθειας πρώτων υλών ,δημιουργώντας έτσι μεγάλα χρονικά διαστήματα παραγωγικής αδράνειας με αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην εκτέλεση τους και την μη επίτευξη της αύξησης του κύκλου εργασιών της .

Για το λόγο αυτό, η εταιρία έχει καταθέσει σχέδιο για την περαιτέρω χρηματοδότησή της από τις πιστώτριες τράπεζες, το οποίο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο αξιολόγησης, πραγματοποιώντας συγχρόνως και την ανακύκλωση του ποσού που της είχε χορηγηθεί μέσω του συμφωνητικού παροχής χρηματοδοτικών διευκολύνσεων διά κοινοπραξίας των πιστωτριών τραπεζών (stand still agreement).

Η εταιρία αναμένει την οριστική επίτευξη της συμφωνίας με τις πιστώτριες τράπεζες ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τη δραστηριότητά της, με σκοπό την αύξηση του κύκλου εργασιών, την περαιτέρω μείωση των λειτουργικών δαπανών και κατ' επέκταση την επίτευξη θετικών λειτουργικών αποτελεσμάτων.

Πέραν αυτού, η εταιρία ευελπιστεί ότι μέσω της αύξησης του κύκλου εργασιών της, της τόνωσης της ρευστότητάς της, της ρύθμισης του τραπεζικού της δανεισμού με ανακεφαλαιοποίηση τόκων και περίοδο χάριτος, του αυστηρού και συνεχούς ελέγχου στα κόστη συνολικά, καθώς και της επιλογής προϊόντων με βελτιωμένο μικτό κέρδος, θα καταφέρει να επιτύχει την ανάκαμψη των οικονομικών μεγεθών της.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της Spider με την από 5.4.2012 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α. μεταφέρθηκαν στην Κατηγορία Επιτήρησης του Χ.Α., κατ; εφαρμογή του άρθρου 3.1.2.4 του Κανονισμού του Χ.Α., με κριτήριο τη σχέση ενοποιημένων ζημιών προς τα ενοποιημένα ίδια κεφάλαια της χρήσεως 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v