Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wind: Προσωρινή οικειοθελής παράταση των προβλέψεων της ΕΣΣΕ

Την προσωρινή συνέχιση των θεσμικών και οικονομικών όρων της σύμβασης που έληξε αποφάσισε η διοίκηση της Wind δίνοντας χρόνο για την διαπραγμάτευση με τους εργαζόμενους.

Wind: Προσωρινή οικειοθελής παράταση των προβλέψεων της ΕΣΣΕ

Σε προσωρινή, οικειοθελή, συνέχιση εφαρμογής των θεσμικών και οικονομικών όρων που περιλάμβανε η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έληξε προχώρησε η διοίκηση της Wind προκειμένου να δοθεί χρόνος στην διαπραγμάτευση, που βρίσκεται σε εξέλιξη με το σωματείο των εργαζομένων για την υπογραφή νέας σύμβασης.

Σε ενημερωτικό σημείωμά της προς το προσωπικό της εταιρίας η κ. Ιωάννα Τσίτουρα, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Wind, σημειώνει ότι στο τέλος Νοεμβρίου έληξε και η μετενέργεια της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, οπότε και σταμάτησε να ισχύει. Συνεχίζουν να ισχύουν οι προβλέψεις του νόμου για τον το βασικό μισθό και την προϋπηρεσία, όπως αυτά είχαν διαμορφωθεί κατά την 14/2/2012, τα επιδόματα τέκνων, σπουδών και της ανθυγιεινής εργασίας.

Η κ. Τσίτουρα σημειώνει ότι προκειμένου να υπογραφεί νεότερη ΕΣΣΕ, η εταιρεία έχει ήδη πραγματοποιήσει συναντήσεις διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων και συνεχίζει να επικεντρώνει τις ενέργειές της στην υπογραφή μιας νέας ΕΣΣΕ, μέσα σε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο, που θα περιέχει τους καλύτερους δυνατούς όρους για τους εργαζομένους της.

Σε ένδειξη καλής θέλησης, για να διευκολυνθεί η συνέχιση ενός εποικοδομητικού διαλόγου με στόχο την συμφωνία νέας ΕΣΣΕ στο επόμενο διάστημα, αποφασίστηκε η προσωρινή οικειοθελής εκ μέρους της εταιρίας συνέχιση της εφαρμογής των υπολοίπων θεσμικών και οικονομικών όρων της ΕΣΣΕ που έληξε, όπως αυτές ίσχυαν πριν τη λήξη της και για όλους τους υφιστάμενους εργαζόμενους κατά την ημερομηνία λήξης της.

Εξαίρεση αποτελεί η πρόβλεψη της παροχής στους τεχνικούς Radio and Transmission μιας επιπλέον ημέρας εβδομαδιαίας ανάπαυσης (ρεπό) μετά τη λήξη του χρόνου επιφυλακής-stand by, η οποία δεν θα συνεχιστεί.

Στην επιστολή προς το προσωπικό ξεκαθαρίζεται ότι συνέχιση της εφαρμογής των θεσμικών και οικονομικών όρων και ρυθμίσεων της ΕΣΣΕ που έληξε, ανεξάρτητα από την τυχόν επαναλαμβανόμενη εφαρμογή τους για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, θα θεωρείται πάντα σαν οικειοθελής, οι σχετικές παροχές θα αποτελούν οικειοθελείς παροχές ή εφαρμογές, δεν θα συνιστά νόμιμη ή συμβατική υποχρέωση της εταιρίας και θα εφαρμόζεται με την ρητή επιφύλαξη ότι η εταιρία θα μπορεί ελεύθερα να μετατρέπει, ανακαλεί, καταργεί μονομερώς, εν όλω ή εν μέρει τις σχετικές παροχές ή ρυθμίσεις σε οποιοδήποτε χρόνο και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v