Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέρνα Ενεργειακή: Απολύτως ψευδή τα δημοσιεύματα για την επένδυση στην Εύβοια

«Δεν μπορεί στο βωμό του λαϊκισμού και πολιτικών ή άλλων συμφερόντων να ενοχοποιείται και να στοχοποιείται με ψεύδη η υγιής επιχειρηματικότητα», τονίζει η επιχείρηση. Σύννομη η επένδυση για το αιολικό πάρκο.

Τέρνα Ενεργειακή: Απολύτως ψευδή τα δημοσιεύματα για την επένδυση στην Εύβοια

Ο φάκελος με το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την υπαγωγή της επένδυσης στις προβλέψεις του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/2004 είναι πλήρης, ξεκαθαρίζει η Τέρνα Ενεργειακή σε ανακοίνωσή της απαντώντας με αυτό τον τρόπο σε σχετικά δημοσιεύματα. Οπως αναφέρεται, «ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει υλοποιήσει την τελευταία εξαιρετικά δύσκολη για τη χώρα μας πενταετία επενδύσεις συνολικού ύψους άνω των 1,5 δισ. ευρώ, ακολουθώντας κατά γράμμα τις προβλέψεις της νομοθεσίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:

«Με αφορμή μεμονωμένα δημοσιεύματα σχετικά με επένδυση της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στην Εύβοια, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

1. Όσα αναφέρονται στα εν λόγω δημοσιεύματα είναι απολύτως ψευδή.

2. Η προωθούμενη επένδυση είναι απολύτως σύννομη και έχουν ακολουθηθεί όλα τα προβλεπόμενα από τον Νόμο στάδια για αδειοδοτικές διαδικασίες κι εγκρίσεις.

3. Ο σχετικός φάκελος με το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την υπαγωγή της επένδυσης στις προβλέψεις του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/2004 είναι πλήρης, όπως άλλωστε μετά από εξονυχιστικό έλεγχο αποφάνθηκαν κι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες.

4. Παρ' όλα αυτά, χρησιμοποιούνται τεχνηέντως έγγραφα που ουδεμία σχέση έχουν με το αν δικαιούται η επένδυση να λάβει προκαταβολή της επιδότησης ή όχι, με προφανή στόχο την παραπλάνηση του αναγνωστικού κοινού.

5. Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ έχει υλοποιήσει δεκάδες επενδύσεις σε όλη τη χώρα, πάντα με τρόπο απολύτως νόμιμο, ενισχύοντας με σημαντικότατα έσοδα τις τοπικές κοινωνίες και την εθνική οικονομία. Μάλιστα, δεν έχει υπάρξει επενδυτικό σχέδιο που να έχει προτείνει η εταιρεία μας και να μην έχει προχωρήσει η υλοποίησή του, ακόμα και μέσα στη δεινή κρίση που βιώνει η χώρα μας και παρά τις δυσμενέστατες χρηματοοικονομικές συνθήκες των τελευταίων ετών.

6. Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει υλοποιήσει την τελευταία εξαιρετικά δύσκολη για τη χώρα μας πενταετία επενδύσεις συνολικού ύψους άνω των 1,5 δισ. ευρώ, ακολουθώντας κατά γράμμα τις προβλέψεις της νομοθεσίας. Αυτές οι επενδύσεις έχουν δημιουργήσει ανάπτυξη και χιλιάδες θέσεις εργασίας και συνεισφέρουν πολύτιμα έσοδα στα ταμεία του κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων.

Δεν μπορεί στο βωμό του λαϊκισμού και πολιτικών ή άλλων συμφερόντων να ενοχοποιείται και να στοχοποιείται με ψεύδη η υγιής επιχειρηματικότητα, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία. Ό Όμιλός μας έχει αποδείξει στην πράξη ότι παρά τις τεράστιες δυσκολίες συνεχίζει να πιστεύει και να επενδύει στην ελληνική οικονομία, προκειμένου πάνω από όλα να προστατεύσει τα εισοδήματα των χιλιάδων εργαζόμενών του, καθώς και τα συμφέροντα των δεκάδων χιλιάδων μετόχων του.

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο τα συμφέροντα των εργαζομένων και των μετόχων μας και για το λόγο αυτό επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμου δικαιώματός μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v