Kleemann: «Bλέπει» βελτίωση επιδόσεων το 2015

Περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων στις αγορές του εξωτερικού προβλέπει για το 2015 ο εμπορικός διευθυντής της Kleeman Λ. Ασβεστόπουλος. Ανοίγει γραφεία πωλήσεων στο Αζερμπαϊτζάν. Εκτιμήσεις για την ελληνική αγορά.

Kleemann: «Bλέπει» βελτίωση επιδόσεων το 2015

Την αισιοδοξία του για νέα βελτίωση οικονομικών επιδόσεων μέσα στο 2015 εξέφρασε ο εμπορικός διευθυντής του Ομίλου Kleeman κ. Λάζαρος Ασβεστόπουλος (φωτό), εξηγώντας πως «Θέλω να πιστεύω ότι οι πωλήσεις μας στο εξωτερικό θα αυξηθούν και θα ξεπεράσουν το 90% του συνολικού κύκλου εργασιών μας, καθώς και το ότι οι δουλειές μας στην Ελλάδα δεν θα σημειώσουν πτώση».

Οι αισιόδοξες αυτές δηλώσεις έρχονται στο τέλος μιας πολύ καλής χρονιάς για την Kleeman, όπου οι πωλήσεις αναμένεται να σημειώσουν περιορισμένη άνοδο και τα κέρδη σημαντική αύξηση, με τον Όμιλο να έχει παρουσία σε 98 χώρες, να διαθέτει τρεις μονάδες παραγωγής (Ελλάδα, Σερβία και Κίνα) και να έχει θετικό καθαρό ταμείο (διαθέσιμα περισσότερα από το σύνολο των τραπεζικών υποχρεώσεων). «Πολιτική μας είναι να χρηματοδοτούμε τις επενδύσεις μας με ίδια κεφάλαια» αναφέρθηκε.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι πως η Kleeman αύξησε το 2014 τις πωλήσεις της περίπου κατά 10% και στην Ελλάδα (κοντά στα 11 εκατ. ευρώ), παρά την συνεχιζόμενη κάμψη της εγχώριας οικοδομικής δραστηριότητας: «Έχουμε καταφέρει να βελτιώσουμε την ποιότητα των προϊόντων μας, τα οποία μάλιστα προσφέρουμε σε προσιτές τιμές, με αποτέλεσμα να διαθέτουν μια πολύ καλή σχέση value for money και έτσι να κερδίζουμε μερίδια αγοράς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ασβεστόπουλος.

Η διοίκηση της εισηγμένης πάντως αναφέρθηκε και στην ανάγκη της αντικατάστασης πολλών από τους υπάρχοντες παλαιούς ανελκυστήρες που υπάρχουν στην Ελλάδα και είναι επικίνδυνοι. «Εκτιμούμε πως από τους περίπου 450.000 ανελκυστήρες που λειτουργούν στην Ελλάδα, γύρω στους 150 με 200 χιλιάδες έχουν πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Ασβεστόπουλος, συμπληρώνοντας πως ο νόμος για την αντικατάσταση των παλαιών ανελκυστήρων (έστω και με ορισμένες ελλείψεις) έχει ψηφιστεί, αλλά δεν έχει εφαρμοστεί στην πράξη. «Οι Έλληνες θα πρέπει να πειστούν για το πόσο σημαντικό πράγμα και να αντιληφθούν ότι αξίζει τον κόπο να υποβληθούν στη συγκεκριμένη δαπάνη. Η Kleeman δίνει μεγάλη έκπτωση σε όσους το αποφασίζουν» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Η Kleeman συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες εταιρείες της Ευρώπης στο χώρο των ανελκυστήρων και κλαδικά περιοδικά την κατατάσσουν έβδομη σε παγκόσμια κλίμακα. Στην Ελλάδα, λόγω της οικοδομικής κατάρρευσης, οι πωλήσεις υποχώρησαν δραστικά κατά τα τελευταία χρόνια (η συνολική αγορά ανελκυστήρων υπολογίζεται πως μειώθηκε από τις 15.000 μονάδες ετησίως στις 2.500 μονάδες) ωστόσο ραγδαία επέκταση έλαβε χώρα στον τομέα των εξαγωγών.

Βασικότερες αγορές του Ομίλου είναι σήμερα πέρα από την Ελλάδα, η Ρωσία (πιθανολογείται επηρεασμός των πωλήσεων μέσα στο 2015 λόγω των εκεί εξελίξεων), η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστραλία. Οι κινήσεις διεθνοποίησης πάντως, εξελίσσονται με ταχείς ρυθμούς και η τελευταία είναι το άνοιγμα γραφείου πωλήσεων στο Αζερμπαϊτζάν. Ο Όμιλος ήδη πουλάει προϊόντα στη χώρα αυτή και το άνοιγμα των γραφείων αποτελεί μια κίνηση για περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών της Κleeman στο μέλλον.

Τέλος, ανακοινώθηκε πως η εταιρία, εστιάζοντας στην έρευνα και την καινοτομία, αναβαθμίζει τα προϊόντα της εξοπλίζοντας τα με φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά που προσφέρουν επιπλέον οφέλη και μείωση του κόστους χρήσης τους. Συγκεκριμένα, ανέφερε τους Υδραυλικούς και Μηχανικούς Ανελκυστήρες Νέας Γενιάς – Green Edition που διαφοροποιούνται από τη συμβατική τεχνολογία, καθώς προσφέρουν άριστη ποιότητα κίνησης με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας έως 70%.

Για τους συγκεκριμένους ανελκυστήρες το κόστος όπως σημείωσε ο κ. Ασβεστόπουλος δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς για ένα νέο ανελκυστήρα ξεκινάει από 100 ευρώ, ενώ για τους παλαιότερους, μία αναβάθμιση στα ηλεκτρονικά συστήματα της τάξεως των 2000 ευρώ, θα προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας άνω του 30%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v