Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον Δ. Παλαιολόγο η Alpha Ασφαλιστική στην Κύπρο

Ασφαλιστικό deal με ελληνικό άρωμα στην Κύπρο, με τον όμιλο της Alpha Bank να ολοκληρώνει την πώληση της Alpha Ασφαλιστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, αγοραστής είναι το γνωστό στέλεχος της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς, Δούκας Παλαιολόγος.

Στον Δ. Παλαιολόγο η Alpha Ασφαλιστική στην Κύπρο
Ολοκληρώθηκε η πώληση της Alpha Ασφαλιστικής, θυγατρικής του ομίλου της Alpha Bank στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ασφαλιστική εξαγόρασε ο Δούκας Παλαιολόγος, πρώην επικεφαλής της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Ο όμιλος της Alpha Bank επεδίωκε εδώ και χρόνια την πώληση της Alpha Ασφαλιστικής, ιδίως μετά την σύναψη συνεργασίας με την AXA στις τραπεζοασφαλιστικές δραστηριότητες της Ελλάδας.

Επιπλέον το μικρό μερίδιο της Alpha Ασφαλιστικής στην Κύπρο σε συνδυασμό με τις αυξημένες απαιτήσεις των επιχειρήσεων του κλάδου ενόψει Solvency ΙΙ αποτέλεσαν δύο ακόμα παράγοντες που λειτούργησαν στην ίδια κατεύθυνση.

Η Alpha Ασφαλιστική είχε προκύψει κατά το παρελθόν όταν η Alpha Bank είχε αγοράσει τοπική (κυπριακή) ασφαλιστική εταιρεία την οποία στη συνέχεια ενίσχυσε με τις τραπεζοασφαλιστικές εργασίες της Alpha Bank στην Κύπρο.

Ο κ. Δούκας Παλαιολόγος αποτελεί ιστορικό μέλος της Ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, διευθύνοντας- συμμετέχοντας στις εταιρείες Ελληνοβρετανική και Alpha Ασφαλιστική ενώ στη συνέχεια είχε αναλάβει και θέση Διευθύνοντος Συμβούλου στην Εθνική Ασφαλιστική.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v