Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FORTHnet: «Καλό 2015» οι εξελίξεις

Η επιβάρυνση του πολιτικού και οικονομικού κλίματος μεταθέτει για το πρώτο τρίμηνο του 2015 την υποβολή δεσμευτικών προσφορών από τους διεκδικητές της εταιρείας τηλεπικοινωνιών. Τι είπε χθες ο επικεφαλής της Wind Νάσος Ζαρκαλής. Αντίστοιχη στάση τηρεί και ο ΟΤΕ.

FORTHnet: «Καλό 2015» οι εξελίξεις

Στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι δεσμευτικό, τοποθέτησε τις εξελίξεις στην υπόθεση της Forthnet ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind.

Στο πλαίσιο χριστουγεννιάτικης δημοσιογραφικής εκδήλωσης ο κ. Νάσος Ζαρκαλής απέφυγε να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα για το «καυτό» θέμα στις τηλεπικοινωνίες αλλά ανέφερε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2015 θα είναι κομβικό για τις εξελίξεις αναφορικά με την εισηγμένη εταιρεία.

Η Wind και η Vodafone, που ελέγχουν ήδη σημαντικό ποσοστό της Forthnet, υπέβαλλαν προ τριμήνου μη δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της εταιρείας. Η συγκεκριμένη προσφορά φαίνεται πως θα λάβει δεσμευτικό χαρακτήρα μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και η διοίκηση του ΟΤΕ η οποία ετοιμάζονταν να υποβάλλει δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση της Nova πριν το τέλος του έτους, ενημέρωσε την πλευρά της Forthnet πως θα επανέλθει από το νέο έτος. Στην αγορά εκτιμούν, πως πιθανώς οι Γερμανοί της Deutsche Telekom περιμένουν να ξεκαθαρίσει, κατά το δυνατόν, το σημερινό θολό περιβάλλον ώστε να προχωρήσουν στη δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση της συνδρομητικής δορυφορικής πλατφόρμας. 

Χθες ο κ. Ζαρκαλής υποστήριξε πως η διαδικασία του due dilligence στην Forthnet διήρκησε περισσότερο από ότι αναμένονταν ωστόσο ολοκληρώνεται. Επίσης, ο διευθύνων σύμβολος της Wind σχολίασε ότι δεν έχει ενεργοποιηθεί η πρόνοια της συμφωνίας μεταξύ Vodafone και Wind για την μεταβίβαση του 13,25% των μετοχών της Forthnet, που κατέχει η δεύτερη στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.

Αναφορικά με την πορεία του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας ο επικεφαλής της Wind εξέφρασε την πεποίθηση ότι το 2015 θα είναι μια χρονιά σταθεροποίησης για τον κλάδο, εκτός δραματικού απροόπτου, κάτι για το οποίο σημείωσε πως ούτε η διοίκηση αλλά ούτε και μέτοχοι της εταιρείας το θεωρούν πιθανόν.

Η φετινή χρονιά όπως ανέφερε η διοίκηση της Wind ξεκίνησε με έντονη πτώση αλλά στο τελευταίο τρίμηνο αυτή περιορίστηκε σημαντικά δημιουργώντας αισιοδοξία για την επόμενη χρονιά.

Ο κ. Ζαρκαλής σημείωσε ότι το 2014 ήταν μια καλή χρονιά για την Wind η οποία επένδυσε 122 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει επιπλέον φάσμα, ενώ τόνισε ότι προχωρά και η ανανέωση των καταστημάτων.

Είμαστε σε δυναμική πορεία και έτσι θα συνεχίσουμε και δεν τίθεται θέμα να επηρεάσει κάποια πολιτική ανατροπή, σημείωσε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες της εταιρίες είναι εξασφαλισμένες αλλά υπάρχουν και χρήματα για να γίνουν οι επενδύσεις που θα απαιτηθούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v