Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTE: Στήριξη στους νέους με το Graduate Trainee Program

Ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο έτσι ώστε να δώσει ευκαιρίες σε κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων παρουσίασε ο όμιλος. Στόχος νέοι με ταλέντο να αποκτήσουν σημαντική εμπειρία σε ένα διεθνές εργασιακό περιβάλλον.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, που δημιούργησε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ήταν η μαζική φυγή ταλαντούχων νέων στο εξωτερικό προκειμένου να αναζητήσουν καλύτερες ευκαιρίες για το μέλλον τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, ο αριθμός των Ελλήνων επιστημόνων κάθε ηλικίας, οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό προσεγγίζει τις 150.000.

Πιο συγκεκριμένα, η μετανάστευση των νέων επιστημόνων εντάθηκε την τελευταία πενταετία λόγω της κρίσης και της υψηλής ανεργίας, η οποία ξεπερνάει το 50% στους νέους έως 25 ετών, ενώ παραμένει ιδιαίτερα υψηλή στους νέους 25-29 ετών (40% ) και στην εξίσου δυναμική ηλικιακή ομάδα των 30-44 ετών (25,5%).

Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Μονάδα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Πολιτικής) δείχνει πως οι νέοι που αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό έχουν υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα.

Το 73% έχει μεταπτυχιακό τίτλο, το 51,2% διδακτορικό, το 41% έχει σπουδάσει σε πολύ καλό πανεπιστήμιο.

Σε αυτούς δεν συγκαταλέγονται οι περίπου 30.000 Έλληνες φοιτητές σε ξένα ΑΕΙ, πολλοί εκ των οποίων επέλεξαν να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό όχι μόνο για να ενισχύσουν τα ακαδημαϊκό τους υπόβαθρο, αλλά και γιατι ελπίζουν ότι μετά την αποφοίτησή τους θα βρουν δουλειά στη χώρα των σπουδών τους.

Γίνεται εύκολα κατανοητό πως οι νέοι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουν ανάγκη από ευκαιρίες.

Ευκαιρίες που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν τα ταλέντα τους, να αναδείξουν την προσωπικότητά τους και θα τους εξασφαλίσουν μια θέση εργασίας προκειμένου να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους στη χώρα τους και όχι στο εξωτερικό.

Μια τέτοια ευκαιρία θα δώσει και ο Όμιλος ΟΤΕ σε 10 νέους ανθρώπους με το ΟΤΕ-COSMOTE Graduate Trainee Program, ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρουσίασε πρόσφατα σε σχετική συνέντευξη Τύπου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ταλαντούχους νέους και νέες έως 28 ετών, κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου, με προσωπικό όραμα και πάθος, προσήλωση στην προσωπική τους ανάπτυξη και όρεξη να εργαστούν στον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό Όμιλο στην Ελλάδα.

Στόχος είναι οι συμμετέχοντες στο Graduate Trainee Program να αποκτήσουν σημαντική εμπειρία σε ένα διεθνές εργασιακό περιβάλλον, να αναπτύξουν τις δυνατότητες και τα ταλέντα τους και να γίνουν οι αυριανοί ηγέτες και επιτυχημένοι επαγγελματίες.

Η διαδικασία επιλογής περιλαμβάνει κύκλους συνεντεύξεων και αξιολόγησης, από τους οποίους θα προκύψουν 10 ταλαντούχοι νέοι που θα προσληφθούν άμεσα στον Όμιλο ΟΤΕ.

Ακολουθεί ένα ταξίδι 18 μηνών, με έκθεση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας στις κυριότερες λειτουργίες της εταιρείας, εκπαίδευση σε ένα μεγάλο εύρος αντικειμένων και συμμετοχή σε σύνθετα έργα.

Η διοικητική ομάδα του Ομίλου ΟΤΕ θα βρίσκεται δίπλα στους συμμετέχοντες καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες και να καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους έως και τις 30 Δεκεμβρίου, στο www.ote-cosmote-graduatetraineeprogram.gr.

Παράλληλα, η εταιρεία έχει σχεδιάσει αντίστοιχο πρόγραμμα για την αξιοποίηση και ανάδειξη στελεχών που εργάζονται ήδη στον Όμιλο ΟΤΕ. Το πρόγραμμα ξεκινάει το Φεβρουάριο του 2015 και αφορά σε 30 εργαζόμενους.

Το Πρόγραμμα για τους ήδη εργαζομένους θα είναι επίσης 18μηνης διάρκειας, αντίστοιχο του εξωτερικού προγράμματος, αλλά και ειδικά προσαρμοσμένο στις αναπτυξιακές ανάγκες κάθε εργαζόμενου.

Η επιλογή των 30 συμμετεχόντων θα γίνει μέσα από μια ολοκληρωμένη, μεθοδική διαδικασία, αντίστοιχη με αυτή του εξωτερικού προγράμματος που ξεκινάει με την εκδήλωση ενδιαφέροντος των ίδιων των εργαζομένων.

Κατά την παρουσίαση του Graduate Trainee Program, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ δήλωσε: «Η επένδυση σε νέους ανθρώπους, είναι επένδυση στο μέλλον.

Το πρώτο ΟΤΕ-COSMOTE Graduate Trainee Program επενδύει σε νέους ανθρώπους και τους παρέχει τα μέσα για να εξελιχθούν σε εξαίρετους, ολοκληρωμένους managers.

Θέλουμε να εντάξουμε στο δυναμικό μας τους καλύτερους υποψήφιους της αγοράς και να αναδείξουμε τους ταλαντούχους εργαζομένους μας. Θέλουμε νέους ανθρώπους με προσωπικότητες που ξεχωρίζουν.

Ο ΟΤΕ του σήμερα είναι μεγάλο σχολείο και μπορεί να δημιουργήσει τους ηγέτες του αύριο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v