Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νηρέας: Αναβολή έως 31/3 για ομολογιούχους

Την αναβολή στον καταβολή τόκων για τα ομόλογα του Νηρέα έως τις 31/3 αποφάσισε η ΓΣ των ομολογιούχων. Πιο κοντά σε συνέλευση μετόχων για την αναχρηματοδότηση της εταιρίας, εκτιμούν τραπεζίτες.

Νηρέας: Αναβολή έως 31/3 για ομολογιούχους

Η σημερινή γενική συνέλευση των ομολογιούχων αποφάσισε αναβολή στην καταβολή των τόκων των ομολόγων έως την 31η Μαρτίου 2015.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, τραπεζικοί κύκλοι εξέφρασαν την εκτίμησή τους ότι μέσα στις επόμενες 10-15 μέρες θα ανακοινωθεί ημερομηνία Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων προκειμένου να ρυθμιστεί η συνολική αναχρηματοδότηση του ομίλου Νηρέας.

Κύκλοι της εταιρίας εκτιμούν ότι η κατάσταση στον κλάδο είναι σήμερα βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι λόγω της ανόδου που έχει σημειωθεί στις τιμές των ψαριών.

Σε ανακοίνωσή της, η Νηρεύς ενημερώνει το επενδυτικό κοινό και τις εποπτεύουσες αρχές ότι οι αναμενόμενες ενέργειες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού του Ομίλου, συμπεριλαμβανομένης και της κεφαλαιοποίησης δανειακών απαιτήσεων, δεν είναι πρακτικά εφικτό να υλοποιηθούν έως τις 31.12.2014, όπως είχε ανακοινωθεί στις 08.04.2014.

Η Διοίκηση εκτιμά ότι πολύ σύντομα θα επιτευχθεί τελική συμφωνία με τις Δανείστριες Τράπεζες και θα μπορέσει να προχωρήσει στις σχετικές εταιρικές πράξεις και αποφάσεις έως τις 31.03.2015. 

ΧΑ: Σε επιτήρηση η μετοχή 

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε συνέχεια της από 18.12.2014 ανακοίνωσης της εταιρίας "ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.", περί μη δυνατότητας ολοκλήρωσης των ενεργειών για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της, συμπεριλαμβανομένης και της κεφαλαιοποίησης δανειακών απαιτήσεων, έως την 31.12.2014 και σε συνέχεια της από 09.04.2014 απόφασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αποφάσισε τη μεταφορά των μετοχών της εταιρίας στην κατηγορία Επιτήρησης, κατ' εφαρμογή του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η ένταξη των μετοχών της εταιρίας στη συγκεκριμένη κατηγορία θα ισχύσει από τη συνεδρίαση της 19ης Δεκεμβρίου 2014.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v