Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιατρικό Αθηνών: Σκληρή κριτική στο υπουργείο Υγείας

Η έκτακτη ΓΣ του Ιατρικού Αθηνών αποφάσισε την παροχή περαιτέρω εξασφαλίσεων προς τις πιστώτριες τράπεζες προκειμένου να μετακυλιθεί η αποπληρωμή υποχρεώσεων ομολογιακού δανείου έως τις 31/12/2014.

Ιατρικό Αθηνών: Σκληρή κριτική στο υπουργείο Υγείας

Την παροχή περαιτέρω εξασφαλίσεων προς τις πιστώτριες τράπεζες προκειμένου να μετακυλισθεί η αποπληρωμή υποχρεώσεων ομολογιακού δανείου έως την 31η/12η/2014 αποφάσισε η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του Ιατρικού Κέντρου (απαρτία 70,04%).

Στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του Euro2day.gr, ο πρόεδρος της εισηγμένης κ. Γιώργος Αποστολόπουλος δήλωσε: «Ο υπουργός Υγείας κ. Βορίδης έχει υποσχεθεί ότι έως το τέλος του έτους θα αποπληρωθούν προς τις ιδιωτικές κλινικές οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων της περιόδου 2007-2011 πλην ΙΚΑ, οπότε οι οφειλές του ομίλου για το ομολογιακό δάνειο θα αποπληρωθούν κανονικά έως το τέλος του έτους».

«Εάν το δημόσιο μας κατέβαλλε τα οφειλόμενα, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα. Μόνο το clawback, που μάλιστα μας επιβλήθηκε αναδρομικά, διαμορφώθηκε για τον όμιλο στα 28,6 εκατ. ευρώ για το 2013 και στα 12,5 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2014. Από το clawback μάλιστα δεν εξαιρέθηκαν ούτε τα φάρμακα, ούτε οι άλλες αγορές μας.

Πρόκειται δε για έναν πρωτόγνωρο νόμο που υποχρεώνει μια εταιρία... να αγοράζει 10 και να πουλάει 6», κατέληξε ο κ. Αποστολόπουλος.

Τι αποφάσισε η ΓΣ

Στις 19-12-2014 πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας κατά την οποία συμμετείχαν 8 μέτοχοι κομιστές 65.953.433 μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου, δηλαδή ποσοστό 76,039% και συνεπώς η Γενική Συνέλευση λειτουργούσα ως εξαιρετική βρισκόταν σε νόμιμη απαρτία για συζήτηση και λήψη αποφάσεως επί του μοναδικού θέματος της ημερήσιας διάταξης:

Έγκριση για την τροποποίηση του όρου 18 του από 12-7-2012 «Προγράμματος εκδόσεως κοινού Ομολογιακού Δανείου» ως προς το ύψος των εκχωρούμενων απαιτήσεων καθώς και της συναφούς σύμβασης εκχώρησης/ενεχυρίασης των ως άνω απαιτήσεων στην ABC FACTORS. Παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο για τη συνομολόγηση και υπογραφή των αναγκαίων πρόσθετων πράξεων τροποποίησης του Προγράμματος και των λοιπών συμβάσεων.

Η Γενική Συνέλευση με την ως άνω απαρτία : Ενέκρινε (με ποσοστό 99,98% υπέρ και 0,02% κατά), την τροποποίηση του όρου 18 του από 12-7-2012 «Προγράμματος εκδόσεως κοινού Ομολογιακού Δανείου» ως προς το ύψος των εκχωρούμενων απαιτήσεων καθώς και της συναφούς σύμβασης εκχώρησης / ενεχυρίασης των ως άνω απαιτήσεων στην ABC FACTORS. Εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο για τη συνομολόγηση και υπογραφή των αναγκαίων πρόσθετων πράξεων τροποποίησης του Προγράμματος και των λοιπών συμβάσεων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v